Johnny Depp kan få fängelse i Australien

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

Filmade nya ”Pirates”-scener – bröt mot landets bestämmelser

1 av 6

Sparrow, Pistol och Boo fick inte hänga i Australien ihop.

Husse förde nämligen in sina ögonstenar på olagligt vis.

Nu riskerar skådespelaren fängelse- eller bötesstraff.

De gifta skådespelarna Johnny Depp, 51, och Amber Heard, 29, flög till Australien för inspelningen av nya ”Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales”, tidigare i maj.

Med sig på privatplanet hade de sina hårigaste ögonstenar: Pistol och Boo, yorkshireterriers.

Depp klev i land med hundarna utan att meddela myndigheterna att han förde in djur. Alla som har sett tv-program som ”Gränsbevakarna Australien” vet att det sällan är en bra idé.

Upptäcktes på Facebook

Det var när ”Pirates”-stjärnan skämde bort husdjuren på en hundsalong, och filmklipp hamnade på Facebook, som myndigheterna fick veta att han hade brutit mot landets hårda karantänbestämmelser.

Landets jordbruksminister Barnaby Joyces reaktion lät inte vänta på sig. Joyce hotade med att avliva Pistol och Boo om inte skådespelaren förde ut dem ur landet inom 50 timmar.

Namninsamling för hundarna

– Om vi börjar låta filmstjärnor, även om de har utsetts till 'världens sexigaste man' två gånger, komma in i landet med husdjur – varför låter vi då inte bara alla bryta mot lagen? sa den rasande ministern i en intervju.

Som motvikt ställde sig 5000 australiensare bakom en namninsamling för att rädda hundarnas liv.

Fängelse eller miljonböter

Nu är husdjuren slutligen i tryggt förvar utanför Australien, men Johnny Depp kommer behöva stå till svars för sitt snedsteg. Enligt lokala The Sydney Morning Herald riskerar han upp till tio års fängelse eller böter på motsvarande nästan tre miljoner kronor.

Även privatplanets pilot riskerar upp emot två års fängelse för att ha fört in Pistol och Boo i Australien.

Johnny Depp har inte uttalat sig om saken än.

Publicerad: