Färre konflikter i ”Stjärnorna på slottet”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: CHRISTIAN JOHANSSON
”Stjärnorna på slottet”-deltagarna.

NÖJE

Förra säsongen duggade konflikterna tätt.

I år ställde deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” krav på produktionen innan de tackade ja: Ingen mer bråk-tv.

– Jag var livrädd att det skulle bli så, säger Magnus Uggla.

”Stjärnorna på slottet” 2015 kantades av storbråk. Morgan Alling, 48, tyckte att Claire Wikholm, 48, förminskade hans trasiga barndom och Stefan Sauk, 61, fick nog och lämnade middagsbordet i ursinne under Marika Lagercrantz, 62, avsnitt. Efteråt talade skådespelarna inte gott om varandra.

Nu står nya stjärnor i centrum. I år har skådespelarna Sofia Ledarp, 42, Lia Boysen, 50, Johannes Brost, 69, Gunnel Fred, 60, samt artisten Magnus Uggla, 61, tillbringat en vecka på Ericsbergs slott i Sörmland.

Ställde krav

Flera av deltagarna ställde krav på produktionen innan de tackade ja till programmet. Skulle det bli samma fokus på bråk och konflikter som förra året ville de inte vara med.

– Jag har inte följt programmet så noga men jag har läst i tidningen om all smutskastning som har varit i vissa program och det där intresserar mig överhuvudtaget inte. Jag var väldigt noga med att det inte skulle bli så, säger Johannes Brost.

Magnus Uggla var tveksam in i det sista. Först när han fick ett löfte från SVT om att smutskastningen skulle utebli valde han att tacka ja.

– Jag var livrädd för det. Vi pratade mycket om det och de lovade att det inte skulle bli så. Men jag var livrädd ändå. Det fick inte bli ett sådant program där man tycker illa om varandra, säger han.

”Satt inte på höga hästar”

Han fick dessutom veta i förväg vilka de andra deltagarna var.

– Jag kände ju inte dem, men de satt inte på höga hästar. Jag kände instinktivt att vi nog inte kommer bråka.

Johannes Brost håller med.

– Den här uppställningen var ju alldeles lysande. Magnus och jag är ju väldigt olika och de tre fantastiska kvinnor. Jag såg fram emot att umgås med dem. Jag var inte alls orolig för någon kontrovers.

”Stjärnorna på slottet” har säsongspremiär i SVT1 den 1 januari klockan 20.00.

Publicerad: