Krister Henriksson om särboskapet: ”Jag gillar att vara själv”

Flyttade isär från kärleken Cecilia Nilsson

Av: Andreas Ekström

Publicerad:

Krister Henriksson och Cecilia Nilsson har valt att bli särbos sedan ett par år tillbaka.

I SVT-dokumentären ”Porträtt av Krister Henriksson” berättar båda skådespelarna om beslutet.

– Man förändrar formerna för sin relation och det innebär att man får syn på varandra på ett nytt sätt, säger Cecilia Nilsson i dokumentären.

I SVT:s dokumentär om den folkkära skådespelaren talar Krister Henriksson, 72, om livet som barn i Grisslehamn, norr om Norrtälje i Roslagens skärgård, livet som skådespelare och hur det var att spela Kurt Wallander över 30 gånger.

Krister Henriksson och Cecilia Nilsson, 61, har varit gifta sedan 80-talet och levt tillsammans. Men sedan ett par år tillbaka har paret flyttat isär och valt att bli särbos.

En av anledningarna till att paret har tagit beslutet är att barnen inte längre bor hos dem och att de numera kan göra som de vill och anpassa sin livssituation till det som fungerar bäst.

Krister Henriksson säger i dokumentären att hans jobb som skådespelare även har påverkat.

1 av 2 | Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Krister Henriksson.

– Jag gillar att vara själv men jag gillar inte att vara ensam, det är skillnad. I mitt yrke är det så mycket omkring hela tiden, människor hela tiden. Det är klart som fan att man ibland känner ”Gud, ge mig ett litet litet rum där jag får vara själv, men inte ensam, aldrig ensam”, säger han i dokumentären.

Krister Henriksson och Cecilia Nilsson träffades tidigt, redan när Cecilia var 15 år. Krister var jämnårig med Cecilia Nilssons syster och var hemma på en fest hos henne. Därefter dröjde det fram till 1985, då de blev tillsammans. 1990 fick de sonen Tobias Henriksson.

Att de inte längre bor tillsammans är positivt för deras förhållande och har gjort att de umgås mer kvalitativt. I dokumentären förklarar Cecilia Nilsson att paret prioriterar varandra på ett annat sätt och umgås mer.

– Man sitter inte och kollar mobiler eller tv, utan man bestämmer sig för att ses, det är en fördel, för det går mycket slentrian i ett umgänge också. Att man är nästan är tillsammans men gör en massa saker vid sidan av, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Krister Henriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE