”Let’s dance”-profilen Tobias Karlsson: ”Jag har aldrig varit så sjuk”

Misstänker att han haft corona: ”Svimmade i duschen”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Let’s Dance”-profilen Tobias Karlsson misstänker att han har haft corona.

Nu berättar han för Aftonbladet om den svåra sjukdomsperioden som han beskriver som ett ”helvete”.

– Jag har aldrig varit så sjuk och svimmade i duschen två gånger.

I fredags drog TV4:s fredagsunderhållning ”Let’s dance” igång igen efter den flera veckor långa coronapausen. En som inte är med i år, som Aftonbladet tidigare rapporterat om, är den profilerade dansaren Tobias Karlsson som också är aktuell i ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Med facit i handen så var det kanske tur för tidigare i veckan skrev Tobias Karlsson på Instagram att han varit ordentligt sjuk.

”Efter 16 dagar av coronahelvete är jag sedan en vecka tillbaka till full kapacitet. Det var riktigt läskigt där ett tag när jag hade haft hög feber i 10 dagar och kände mig tvingad att ringa 112 för att kolla om jag skulle överleva”.

”Let’s Dance”-profilen Tobias Karlsson misstänker att han har haft corona.
Foto: CAROLINA BYRMO
”Let’s Dance”-profilen Tobias Karlsson misstänker att han har haft corona.

När Aftonbladet når den populära dansaren på telefon så berättar han om känslorna.

– Nu är det bra, men det var en jävla pärs. Jag låg i sexton dagar med riktigt hög feber. Efter ett tag så tänkte jag att jag kan ju inte bara ligga här så jag ringde 112. Man vet ju inte, man blir så jävla orolig. Jag tänkte att det är bäst att de kollar mig så jag överlever. Det kom hit två män med rymddräkter och tog sänkan och blodtryck, men jag fick vara kvar hemma och försöka bli frisk.

Hur gick känslorna?

–  Det var läskigt, jag har aldrig varit så här sjuk någon gång. Jag har aldrig heller varit så däckad så länge och med så hög feber, den var uppe på 40 grader och pendlade lite. Sedan svimmade jag i duschen två gånger. Det var skitäckligt. När man dessutom ligger ensam så vet man inte vad som händer.

Foto: MAGNUS SANDBERG
I förra säsongen av ”Let’s dance” dansade Tobias Karlsson med Magdalena Forsberg. Paret slutade tvåa.

Hade du några som hjälpte dig med mat?

– Min underbara kusin Mia kom hit. Läkarna som var här frågade varför jag inte hade någon som hjälpte mig, men det är ingen som vill vara i närheten när man ligger med förmodad corona och är så sjuk som jag var. Men det kom kompisar med kassar med mat och så sprang de iväg för att slippa bli smittade...

Du känns som en vältränad och hälsosam människa som inte borde drabbas på det sättet?

– Ja, men det spelade tydligen ingen roll den här gången. Det är så orättvist, man vet inte vem som råkar illa ut och inte.

Att du har hiv, kan det vara en oroande omständighet?

– De säger ju att det inte ska vara farligt, jag tillhör ingen riskgrupp på grund av det, en del säger till och med att medicinen kanske gör att det inte sätter sig på luftvägarna.

Var du rädd?

– Ja, rädd och orolig, det var en väldigt ny känsla, man visste inte vad som hände i kroppen. Det var läskigt faktiskt.

PODD Därför slår coronaviruset så hårt mot vissa grupper

Coronaviruset sprider sig, mellan alla samhällsgrupper och alla åldrar. Men ändå ser det olika ut. På vilket sätt har corona slagit hårdare mot vissa människor och varför drabbas just vissa grupper? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE