”Trädgårdsmästaren” avgjorde avslagen premiär i ”På spåret”

Publicerad:
1 av 4 | Foto: SVT
”På spåret” rullar igång igen.

NÖJE

Svensk tv:s populäraste frågelek ”På spåret” är tillbaka.

Men hur högljutt en något övertänd Kristian Luuk än gastade ”Vilken start på den här säsongen!”, så var det tyvärr en rätt avslagen premiär.

Spänningen uteblev, när Isobel Hadley-Kamptz visste alldeles för mycket om trädgårdsredskap.

Vi är över 2,6 miljoner tittare som har längtat.

Kristian Luuk också, uppenbarligen, för han var lite så där övertänd som bara han kan vara ibland. Det är begripligt på sitt sätt att han inte låtsas om att spänningen i premiäravsnittet dör halvvägs, men att i slutet utbrista i ett ”Vilken start på den här säsongen!” är att ta i i onödan.

Fredrik Lindström låg lite mer lågt. Bra, då kan vi längta efter när han senare under säsongen går bananas i sin blandning av humor, folkbildarambitioner och smått galna anekdoter.

Debutantlaget i dressinen tog knapp ledning och höll jämna steg under första resmålet (Lissabon). Men på det andra (Kalmar) avgjordes alltihop när laget i första klass ryckte ifrån tack vare Isobel Hadley-Kamptz oväntade kunskaper om trädgårdsredskap. Där avgjordes matchen, sedan var motståndarna aldrig nära att komma ifatt.

Så klarade sig lagen

Isobel Hadley Kamptz/Kalle Lind
Hon är vass krönikör, kulturskribent och författare. Han är krönikör, författare och programledare, som på ett kul sätt har snöat in på udda kultur och märkliga fenomen. Hadley/Kamptz är betydligt mer uppsluppen än vad man kan tro av de seriösa ämnen hon annars skriver om. Paret är oerhört samspelta och går in i tävlingen med bra självförtroende efter förra säsongens finalplats. Fick 34 poäng.

Johan Olsson/Denise Rudberg
Han är en av våra mest framgångsrika längdskidåkare under senare år, med två OS- och två VM-guld. Lade ned karriären så sent som i april i år. Hon har sedan debuten 2000 närmast spottat ur sig framgångsrika böcker i bland annat chic lit- och deckargenren. Klart godkänd debut med 26 poäng.
Bästa svar: Johan Olsson sa inte bara att musikfrågorna var hans favorit, han klippte flest poäng där också. Framför allt var det snyggt att på en annan fråga sjunga sig fram efter noter till rätt svar ”Bä bä vita lamm”, trots att han bara spelade piano och läste noter ett år när han var blott åtta år.

Elände, som vanligt: Hur mycket Kristian Luuk än pratar om sitt favoritmoment, är Listan mest en trist bromskloss mitt i programmet. Lite taskigt också att det inte räcker att vara bäst, man måste ha alla rätt.

Bästa replik: Jag kan bara nedsättande uttryck som tarmgnidare och stränggnisslare, det kan det ju inte vara. Kalle Lind om vad försteviolinist heter på mer högtidligt språk.

Snyggast klädsel: Kalle Linds tacodinnerskjorta slår lätt ut Ronny Svenssons samling av Hawaii-skjortor.

Nadia Nair.
Foto: SVT
Nadia Nair.

Så bra var musiken


Nadia Nair, sångerska med rötter i Malaysia, Indien och Sverige. Släppte ett album i fjol, som var rätt svårt att genrebestämma. Att vinnarlaget trodde att hon sjöng Kate Bush, när hon sjöng Nelly Furtado, säger lite om Nadia Nair rent stilmässigt. Hon gjorde habila, men föga egensinniga, tolkningar av Furtado och Youssou N'Dours och Neneh Cherrys ”7 seconds”.

Publicerad:

LÄS VIDARE