TV4:s panik: tvingar Idolerna att låsa in sig

”Idol”-produktionens coronaskräck – får inte ens gå ut och ta luft: ”Flera mår jättedåligt och får panik”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

En skräckslagen ”Idol”-produktion hotar deltagarna med att de kan döda nån om de inte lyder order.

Efter coronasmittan tvingar TV4 deltagarna att sitta inlåsta på sina rum – och är förbjudna att umgås med andra eller ens varandra.

– De är arga och ledsna. Samtidigt vågar de inte säga ifrån, för de vill ju inte stöta sig med produktionen och riskera att ställa till med besvär, säger en källa med god insyn.

Idolerna som gått vidare till fredagsfinal i TV4:s Idol. Övre raden från vänster: Alf ”Affe” Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. (Frånvarande Caspar Camitz)
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Idolerna som gått vidare till fredagsfinal i TV4:s Idol. Övre raden från vänster: Alf ”Affe” Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. (Frånvarande Caspar Camitz)

TV4:s ”Idol”-produktion är skräckslagen efter att deltagaren Caspar Camitz, 25, insjuknat i corona, isolerats och tvingats hoppa av den första fredagsfinalen. Därför tvingar ”Idols” producenter deltagarna att stänga in sig på sina hotellrum när de inte har repetitioner eller andra aktiviteter. Deltagarna har helt förbjudits från att umgås med varandra och får inte ens lämna sina hotellrum för att ta luft.

– Det innebär i praktiken att 13 ”Idol”-deltagare sitter frihetsberövade på sina hotellrum. Flera av dem mår jättedåligt och får panik av att sitta instängda. Det här är absolut inte lagligt, säger en väl insatt källa till Aftonbladet.

”Dom kan dö om det går riktigt illa”

Under veckan har deltagarna testats för corona. Enligt uppgifter till Aftonbladet fick hälften av dem sina provresultat under torsdagen, samtliga negativa, men inte heller de deltagarna har tillåtits att lämna sina hotellrum eller umgås med varandra.

TV4 går så långt att produktionspersonal har hotat deltagarna med att de riskerar att döda någon om de lämnar sina hotellrum. I ett meddelande som skickats till deltagarna, och som Aftonbladet har tagit del av, skriver en av de deltagaransvariga:

”Vi måste se allvaret i detta! Ni kan alltså smitta en annan person som har underliggande sjukdomar och kanske inte är unga som vi och dom kan dö om det går riktigt illa”.

Meddelandet fortsätter:

”Har alla förstått vad som gäller kring detta och att ni absolut inte får lämna era rum?”

Foto: TV4
Pär Lärnström i kvalfinalen i Idol förra veckan.

”Vågar inte säga ifrån”

Tre av ”Idol”-deltagarna är inte ens myndiga, en majoritet av dem är under 23 år gamla och för många av dem är ”Idol” första gången de inte bor med sina föräldrar. Deltagarhotellet, som ligger mitt i centrala Stockholm, skulle vanligtvis möjliggöra för de 13 artistaspiranterna att kunna träffa nära och kära i lobbyn, utomhus eller på närliggande kaféer, i enlighet med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har utfärdat.

Men nu tvingas deltagarna istället att sitta inlåsta. Det har fått minst en av dem att överväga att hoppa av tävlingen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– De är arga och ledsna. Samtidigt vågar de inte säga ifrån, för de vill ju inte stöta sig med produktionen och riskera att ställa till med besvär, säger en person som varit i kontakt med flera av deltagarna.

Deltagarna känner också att den artistkarriär de alla drömmer om kan stå på spel om de skulle bryta mot TV4:s regler.

– De håller uppe en fasad mot produktionen men diskuterar sinsemellan och är väldigt upprörda, säger källan.

TV4 svarar

I ett sms till Aftonbladet skriver programmets exekutiva producent, Malin Knave att alla deltagarna är testade.

”Vi har testat samtliga tävlande och inväntar fortfarande de sista resultaten. Idolerna har det bra och vi återkommer när vi har hela bilden”, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN