Rickard Olsson tar över ”Bingolotto”

Återvänder till spelprogrammet efter 10 år

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Rickard Olsson blir programledare för ”Bingolotto” – igen.

I höst återvänder han till programmet som han lämnade 2008.

– Det känns som att komma hem, säger han till TT.

Rickard Olsson.
Foto: Elvira Pihl
Rickard Olsson.

Rickard Olsson, 50, blir ”Bingolottos” nya programledare från och med i höst. Det meddelar TV4 i ett pressmeddelande.

Efter att Ingvar Oldsberg, 72, fått sparken av kanalen har Lotta Engberg, 54, och Agneta Sjödin, 50, hoppat in som vikarier. Den tillfälliga lösningen kommer att fortsätta under våren, men när höstens säsong drar igång blir det med Rickard Olsson vid rodret.

TV4 firar värvningen

– Jag blev så glad när jag blev kontaktad och vi fick till det här. Arbetslusten kom tillbaka. "Bingolotto" är mycket mer kreativt att jobba med än vad många tror, faktiskt. Man kan göra ganska mycket inom den ramen, som man inte kan göra inom många andra formatprogram. Så det känns skitkul, säger han till nyhetsbyrån TT.

TV4 är lika nöjda över värvningen.

– Vi är supernöjda. Superglada. Det är en av Sveriges mest rutinerade programledare som kommer tillbaka till Bingolotto och TV4, så vi firar idag, säger TV4:s exekutiva producent Gustav Carlsson till Aftonbladet TV.

– Rickard har alltid en räv bakom örat, mycket idéer. Han är en kreativ människa så vi ser framför oss att det kan hända mycket roliga saker i ”Bingolotto” i höst när han tar över.

Mått dåligt på SVT

Till TT säger Rickard Olsson att han har mått dåligt under hösten, och att han tappade arbetslusten efter att flera av hans program i SVT lades ner eller gjordes om.

I december hoppade han av frågeprogrammet ”Vem vet mest” som han lett på SVT sedan starten 2008. Då förklarade han avhoppet med missnöje över att frågesporten framöver bara ska sändas en dag i veckan.

Han kommer inte att göra så mycket annorlunda denna gång i ”Bingolotto” jämfört med för tio år sedan.

– Jag är väl samma typ av kille, men jag tycker att vi ska försöka överraska mer i varje program, att inte varje program blir statiskt och likadant. Med olika spel eller olika tävlingar, säger Rickard Olsson.

”Eldsjälsgalan”

Sedan den 1 januari arbetar Rickard Olsson på Folkspel, bolaget som ligger bakom ”Bingolotto”. Förutom att planera ”Bingolotto” ska han också arbeta med årets upplaga av ”Eldsjälsgalan” som ska sändas i mars.

– Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för ”Bingolotto”, säger Folkspels vd Hans Sahlin i ett pressmeddelande.

Nöjesbladet söker Rickard Olsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE