Hammar om att jobba med kärleken: ”Fick provfilma som alla andra”

”Jag kan skilja på arbete och privatliv, så det var inga problem”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ANNA & HANS SHIMODA
Filip Hammar och Agnes Lindström Bolmgren.

NÖJE

Filip Hammar är i år aktuell med ”Tårtgeneralen” – en film där hans flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll.

I en intervju med Café slår han tillbaka mot de som anklagar honom för nepotism.

– Om någon skulle komma dragandes med det där så skulle det gränsa till kvinnohat, säger han till tidningen.

Det var i samband med Guldbaggegalan i januari som Filip Hammar, 42, och skådespelaren Agnes Lindström Bolmgren, 27, visade upp sin kärlek offentligt för första gången.

I år kommer vi få se mer av paret. Hammars flickvän är nämligen med i ”Tårtgeneralen, som han både skrivit och regisserat.

Filip Hammar pratar gärna inte om sitt privatliv. Men i en intervju med tidningen Café svarar han på frågan om han är orolig för att någon ska anklaga honom för nepotism, att Agnes Lindström fått rollen bara för att hon är hans flickvän.

– Om någon skulle komma dragandes med det där skulle det gränsa till kvinnohat: att man utgår från att Agnes inte fick rollen på grund av sin kvaliteter som skådespelerska. Hon fick provfilma som alla andra. Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han.

Flickvännen berättar

I samma artikel berättar Agnes Lindström Bolmgren hur det var att jobba med Filip och parhästen Fredrik Wikingsson.

– Det är underhållande på så många nivåer. De är ju varandras motsatser, men samtidigt tvillingsjälar, så det är väldigt fint att se hur de arbetar fram idéer, hur de pingpongar fram ett associationsfyrverkeri, hur de vågar bjuda på sig själva och omfamnar både garv och allvar. Man känner sig väldigt välkommen att föreslå idéer och de är måna om att alla ska känna sig trygga och peppade, säger hon.

Det var hösten 2016 som Filip Hammar och journalisten Jennie Hammar, 32, separerade. Jennie Hammar har i podcasten ”Veckans bläcka” berättat att det ”kom som en chock” för henne.

”Tagit mig ur det värsta skilsmässomörkret”

I Café får Filip Hammar frågan om skilsmässan påverkat arbetet med ”Tårtgeneralen”.

– Jag kan skilja på arbete och privatliv, så det var inga problem... Jag är ordentligt jävla skittrött på att prata om det här, men jag an säga att jag har tagit mig ur det värsta skilsmässomörkret. Det kan eventuellt vara så att om jag är naken med hur jag mår så kan andra kanske känna igen sig. Då finns det eventuellt en poäng i att klä av sig själv i ett publikt forum, säger Filip Hammar.

– En skilsmässa däremot, den behöver jag inte avhandla nånstans. Majoriteten av alla människor skiljer sig, så jag behöver inte bidra med igenkänning. Och jag har inget behov av att vara på Hänt Extras framsida brevid nån stackare från Farmen som av en slug journalist har lurats att tala ut om sitt självmordsförsök. Varken jag eller Fredrik pratar om våra familjer särskilt mycket. Nån jävla mini-borg får man ha.

Publicerad:

LÄS VIDARE