Gunhild Stordalen: Petter är mitt livs stora kärlek

Tänker inte ta tillbaka flicknamnet efter skilsmässan

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Gunhild Stordalen har inga planer på att ta tillbaka flicknamnet efter skilsmässan.

I en intervju med Femina beskriver hon exmaken som sitt livs kärlek.

– Jag är Stordalen för min omgivning och känner mig som en Stordalen. Jag kommer alltid att se Petter och hans familj som min familj, säger hon till tidningen.

Gunhild Stordalen intervjuas i senaste numret av Femina
Foto: Femina
Gunhild Stordalen intervjuas i senaste numret av Femina

De hade varit ett par i 14 år när de plötsligt separerade. Och meddelade världen genom ett pressmeddelande. Läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 41, och hotellmiljardären Petter Stordalen, 57, hade setts som Nordens ultimata powerpar när förhållandet plötsligt var över.

– Jag vet att det är många som har svårt att begripa hur vi som var så bra tillsammans inte klarade det. Men samtidigt måste man förstå att en tillvaro där en är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi trodde varje gång när vi var igenom en behandling att ”nu, nu blir det bättre”, men så blev jag sjuk igen, säger hon i en stor intervju med Femina.

Betalade en miljon för experimentell behandling

Gunhild Stordalen berättar om de experimentella behandlingarna i Nederländerna mot sin sjukdom, den autoimmuna och obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros. Behandlingar som Petter Stordalen betalade sammanlagt en miljon kronor för. Ovanpå det hotellboende i nästan två års tid för att vara nära det behandlande sjukhuset.

I intervjun med Femina beskriver hon hur Petter ”satte sitt eget liv på halvfart” för att stötta henne genom alla sjukdomar och hur hon ”haft båda benen i graven”.

När hon blev sjuk igen misstänktes först cancer, men det visade sig vara en infektion. Hon tvingades gå igenom kraftiga antibiotikakurer i flera månader för att få bukt på sjukdomen. Samtidigt tog hennes engagemang i organisationen EAT allt mer av hennes tid. Gunhild Stordalen beskriver det som att ”det blev väldigt lite vi” kvar.

Foto: Maja Suslin/TT
Paret Stordalen var tillsammans i 14 år.

”Mitt livs stora kärlek”

Ändå finns kärleken kvar fortfarande.

– Petter är mitt livs stora kärlek. Han kommer alltid att vara det. För mig är det Petter eller ingen. Jag bara vet. Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon jag kunde älska så mycket som Petter och det hade varit naivt att tro att det skulle kunna bli bättre med någon annan, säger hon till Femina.

Hon har heller inga planer på att ta tillbaka flicknamnet Melhus efter skilsmässan.

– Jag är Stordalen för min omgivning och känner mig som en Stordalen. Jag kommer alltid att se Petter och hans familj som min familj. Jag är väldigt förtjust i mina bonusbarn och Petters ex-fru Ingrid är en av mina närmaste väninnor. Jag älskar Cirkus Stordalen helt enkelt, säger Gunhild Stordalen i intervjun med Femina.

 

Publicerad:

LÄS VIDARE