Europe-stjärnan: ”Jag har steriliserat mig”

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Rickard Nilsson
Ian Haugland.

The final countdown, minsann!

Det är totalstopp i barnaskaran för Europe-trummisen Ian Haugland, 53, som har steriliserat sig.

– Jag är klar med min del av mänsklighetens förökning, säger han till Nöjesbladet.

Slutresultatet är tre vuxna barn. Nu är Europe-trummisen (och radioprofilen) Ian Haugland klar med familjebildning.

Han skilde sig för ungefär fem år sedan och har sedan dess funderat på att sätta punkt genom ett kirurgiskt ingrepp. Förra onsdagen kom han till skott.

– Nu ska man ta sig ur avel, kände jag. Jag tänkte ”nu ska jag försäkra mig om att jag ska vara klar med min del av mänsklighetens förökning”, säger han.

”Jäkla obehagligt”

Han har sin kärlek i Tyskland, en tio år yngre kvinna (som jobbar inom catering). Och de har inga planer på att skaffa fler barn. Istället för barn är hon intresserad av hundar, förklarar Haugland.

– Det är hennes kall i livet, säger han.

Efter att ha gjort ingreppet upplever han att självkänslan stärkts eftersom han faktiskt vågade genomföra sin plan.

– Jag tror att det här är något många snubbar går och tänker på på samma sätt som jag. Man skjuter på det för att det är så jäkla obehagligt när någon gräver mellan benen på en. Men jag vill säga att min upplevelse av ingreppet är att jag kände ingenting. Helt smärtfritt. Det gör mer ont att klippa naglarna än sädesledarna. Men jag vet inte om det beror på min höga smärttröskel. Jag har inte känt något i efterhand och har inte ens haft svullnader. Det är nästan så att man får dra ner brallorna och kika efter ifall det ens har gjorts ett ingrepp. Ett snitt är beviset, säger han.

Sjukanmälan i radio

Hans sjukanmälan spelades upp i radio förra onsdagen. Det var då oklart om han skulle kunna genomföra sin eftermiddagssändning i Rockklassiker efter ingreppet som utfördes under tidig morgon.

– Jag visste inte hur utfallet skulle vara. Men jag mådde hyfsat bra och var tillbaka i sändning på eftermiddagen. Det gick bättre med planeringen än vad jag någonsin hade kunnat tro.

Han har många järn i elden. I april ska Europe börja spela in en ny platta som släpps efter sommaren. Haugland fortsätter att jobba som radiopratare i Rockklassiker, där han bland annat gör Rockbrunchen tillsammans med Mic Michaeli, som spelar keyboard i Europe.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN