Rolf Lassgård

Lassgård skiljer sig efter 38 år – flyttar till Skåne

”Står vid en punkt i livet där man inte vet vart det ska ta vägen”

Av: 

Moa Malmqvist

Benjamin Ekroth

NÖJE

Rolf Lassgård skiljer sig.

Han och Birgitta Lassgård går skilda vägar efter 38 år tillsammans.

– Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans, säger Rolf Lassgård till GD.

Rolf Lassgård, 65, och Birgitta Lassgård, 66, skiljer sig efter 38 år tillsammans. Att paret går skilda vägar stod klart i februari, enligt handlingar från Gävle tingsrätt.

Birgitta, som är socionom, och skådespelaren Rolf Lassgård blev ett par 1982 och flyttade till Gävle året därpå. 1989 gifte de sig och tillsammans har de tre vuxna, utflugna barn.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, säger Rolf Lassgård till Gefle Dagblad.

Lämnar Gävle

Till tidningen säger han att det varit en omställning som fått ta sin tid, men att det varit något som makarna diskuterat en längre tid.

– Man står vid en punkt i livet där man inte riktigt vet vart livet ska ta vägen och det behöver man tid för. Nu har vi brytt oss om varandra till att börja med, säger Rolf Lassgård till GD.

För tidningen berättar han att Birgitta Lassgård fortsätter bo i deras gemensamma villa. Själv kommer Rolf Lassgård att lämna Gävle till en början, för att bo i södra Sverige:

– Jag tror att jag kommer att hamna nere i Skåne till att börja med och sen kommer jag att försöka hitta en lägenhet här i Gävle förhoppningsvis, säger Rolf Lassgård.

”Fiskaräktenskap”

I en intervju med Aftonbladet 2019 berättade Rolf Lassgård att han skämtsamt brukade kalla sitt och Birgittas äktenskap för ett ”fiskaräktenskap”. Detta eftersom han så ofta åkte iväg för att jobba med olika film- och tv-projekt.

– Man sa så förr i tiden. Fiskaräktenskapen höll ihop bra. Karlarna åkte på söndag kväll och kom tillbaka torsdag kväll. Det blev inte rutin av det, man fick längta efter varandra, sa han då.

Aftonbladet har sökt Rolf Lassgård.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på träningskläder hos Stronger. Alltid fri leverans och 90 dagars returrätt.

Stronger


Jackpott på Europatipset: ”Zlatan tillbaka – vi spikar Sverige”
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rolf Lassgård

LÄS VIDARE

Bli på ett strålande humör med bilder från Rolf Lassgårds soliga 90-tal

ÄMNEN I ARTIKELN

Rolf Lassgård

Skilsmässa

Gävle