Stjärnregissören anklagas för våldtäkt

”Bohemian rhapsody”-regissören ska ha förgripit sig på minderåriga

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera män går ut och anklagar ”Bohemian rhapsody”-regissören Bryan Singer för våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

Enligt fyra av männen ska detta ha skett när de var under 18, uppger The Hollywood Reporter.

Bryan Singer, regissören bakom storfilmer som ”X-Men”, ”Superman returns” och nu senast Queen-filmen ”Bohemian rhapsody”, anklagas för flera fall av sexuellt utnyttjande av minderåriga, rapporterar The Hollywood Reporter.

Anklagelserna offentliggjordes i ett massivt reportage av tidningen The Atlantic som publicerades i dag med över 50 källor där flera hävdar att de blivit våldtagna av Singer. Fyra av dem ska ha varit minderåriga när det hände.

Ska ha känt till deras ålder

Två män berättar att de hade sex med Singer 1997, då de endast var 17 respektive 15 år gamla, vilket är olagligt i Kalifornien där det ska ha ägt rum. Regissören var själv vid tillfället i 30-årsåldern och kände enligt männen till deras ålder vid tillfället.

1 av 3 | Foto: Matt Sayles / TT
Bryan Singer.

Enligt en av källorna ska Singer även ha bett folk i sin närhet att ta med sig minderåriga pojkar till honom.

Sparkades från ”Bohemian rhapsody”

Sexbrottsanklagelserna tog fart efter att Singer i december 2017 sparkades från produktionen av ”Bohemian rhapsody” efter en konflikt mellan honom och huvudrollsinnehavaren Rami Malek. Regissören ska då ha vägrat närvara under inspelningen.

Singer ersattes i stället av Dexter Fletcher under de sista veckorna av inspelningen, men står fortfarande som regissör av filmen.

Publicerad:

LÄS VIDARE