Aino om akuta sjukdomen: ”Hemskt”

Drabbades av hjärnhinneinflammation – mitt under turnén

Publicerad:

NÖJE

Icona Pop stod på toppen av sin succékarriär.

Då kraschade Aino Jawo, 31.

Mitt under USA-turnén lades hon in på sjukhus för hjärnhinneinflammation.

– Jag stod på scen en vecka efteråt, säger hon i ”Så mycket bättre”.

1 av 2 | Foto: TV4
Caroline Hjelt och Aino Jawo.

Megahiten ”I love it” gjorde dem till världsstjärnor och snart turnerade den svenska duon Icona Pop över hela USA. Succén var ett faktum.

Men mitt under lanseringen av singeln ”All night” 2013 blev det för mycket. Arbetsbelastningen blev för massiv för Aino Jawo och kroppen sa ifrån.

– En dag vaknade jag upp och hade migrän trodde jag. Men det höll i sig väldigt länge och det blev värre och värre. Carro såg att det var något som inte stämde. När jag kom in på sjukhuset konstaterade de att jag hade fått en hjärnhinneinflammation, säger hon i kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre”.

Då hade de jobbat oavbrutet i flera månader.

– Vi hade inte haft ledigt på hur länge som helst. Snittade på två timmars sömn i flera månader. Det funkar ju inte, det fattar väl vem som helst.

”Var förstörd”

Aino Jawo tvingades tillbringa en vecka på sjukhus, men kände sig pressad att fortsätta den pågående turnén i USA. Efter bara en vecka var hon tillbaka på scenen.

Men så småningom insåg hon och kollegan Caroline Hjelt, 30, att tempot var ohållbart. Duon avbröt turnén och åkte hem.

– Smällen kom ju efter. Min kropp började bara krackelera. Jag var ju förstörd och smällde in i väggen efter ett tag. Det fick mig att tänka om lite, säger Aino Jawo i programmet.

Mår bättre nu

I dag mår Aino bättre. Hon är värdesätter Carolines stöd under den hektiska tiden.

– Jag är så otroligt tacksam och glad över att jag har Carro vid min sida. Det är så många gånger jag inte har kunnat komma ur sängen, och så får man det här leendet och höra att ”Det här kommer gå bra, Aino du behöver inte”. Bara det får mig att känna mig starkare och bättre.

Aino Jawo och Caroline Hjelt träffades på en fest i Stockholm och släppte första singeln ”Manners” 2011.

”Så mycket bättre” sänds på TV4 klockan 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE