SVT stoppar succéprogrammet

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Årets deltagare i ”Det stora fågeläventyret”.

NÖJE

Det blir ingen andra säsong av ”Det stora fågeläventyret”.

Trots ett stort antal tittare läggs naturprogrammet på hyllan.

– Alla som jag pratat med som har sett det tycker att det är ett jättehärligt program och älskar det, säger finalisten Daniel Norberg till GP.

SVT-programmet ”Det stora fågeläventyret” har blivit en succé i de svenska stugorna. Varje avsnitt har nästan 900 000 tittare, men trots de höga publiksifforna blir blir det ingen säsong två, rapporterar GP.

Programmet som är en blandning mellan reality- och natur-serie, visar sitt finalavsnitt på tisdag nästa vecka. På plats i Peru gör boxaren Armand Krajnc, 43, och artisten och komikern Daniel Norberg, 27, upp om vinsten tillsammans med sina expertskådare. Norberg är negativ till att programmet får sitt slut efter bara en säsong.

– Det är tråkigt. Alla som jag pratat med som har sett det tycker att det är ett jättehärligt program och älskar det, säger Daniel Norberg till GP.

Inte plats för en ny säsong

SVT stoppar en andra säsong med motiveringen att olika programsatsningar har trängt sig före.

– Det är helt enkelt så att vi inte riktigt har plats för en ny säsong nästa vår, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT, till GP.

Men de höga publiksiffrorna och de positiva reaktionerna från tittarna kanske kan få SVT på andra tankar. Trots att det inte blir någon ny säsong 2018, finns en möjlighet att ”Det stora fågeläventyret” återigen dyker upp på TV i framtiden.

– Nästa år har vi inte plats, men eftersom vi fått så positiva reaktioner så stänger vi inte dörren för att den kan komma tillbaka någon gång, säger Peter Nyrén till GP.

I programmet som sänts under vintern och våren har de sju profilerna Martina Haag, Bathina Philipson, Anders Bagge, Daniel Norberg, Armand Krajnc, Vanessa Falk och Henrik Kruusval satts på prov i Peru.

Publicerad:

LÄS VIDARE