Therese Alshammars specialbehandling i ”Mästarnas mästare”

Så lyckades SVT – efter år av övertalningsförsök

Publicerad 2021-04-04

BÅSTAD. Inspelning i Sverige – och familjen på plats i Båstad.

Så lyckades SVT få Therese Alshammar att tacka ja till ”Mästarnas mästare” – efter flera år av nej, nej, nej och nej.

– Nu kan jag bo här i huset med de andra deltagarna och samtidigt sova på hotellet, säger hon.

Sedan Therese Alshammar, 43, avslutade elitkarriären 2016 har hon gång på gång tackat nej till att tävla i ”Mästarnas mästare”. Men SVT gav inte upp övertalningsförsöken.

När coronapandemin tvingade SVT att flytta inspelningen till Båstad och Bjärehalvön istället för Grekland kunde tv-kanalen också få till en speciallösning för just Alshammar, som gjorde att hon till slut tackade ja.

– Några gånger har jag fått frågan förut, säger hon med ett skratt när Aftonbladet träffar henne i Båstad under inspelningarna.

Therese Alshammar hade familjen med sig till Båstad under inspelningen av ”Mästarnas mästare”

Bodde med familjen på hotell

Vad fick dig att tacka ja den här gången?

– En fördel för min del var att det är i Sverige. Jag kan inte säga exakt varför, utom att de var extremt tjatiga hahaha. Jag fick frågan väldigt många gånger, tackade nej och jag var helt säker på att jag hade tackat nej och sagt att det finns inte en chans. Men så pratade vi igen i juli och jag bara ”okej”, många saker spelade in för att det skulle funka.

Under inspelningen av ”Mästarnas mästare” bor deltagarna tillsammans i ett stort lyxigt hus med pool och enorm trädgård. Men för Alshammars skull har SVT löst det så att hennes familj också är på plats under inspelningen i Båstad och bor på hotell. Även Alshammar sover tillsammans med familjen på hotellet.

– Det är en av anledningarna till att jag sällan tackar ja till saker, för min son sover inte så bra om nätterna, så då vill jag vara nära honom. Men det funkar ju bra här, säger hon.

Therese Alshammar under inspelningen av ”Mästarnas mästare” i Båstad

Saknat gemenskapen

Yngsta sonen föddes med så kallad vridfot, och använder skena för att få en välfungerande fot.

– Min yngsta son är född med ett litet handikapp och sover väldigt dåligt om nätterna. Det är därför jag inte tackar ja till saker för jag vill inte vara borta från min son. Men nu kan jag bo här i huset med de andra deltagarna och samtidigt sova på hotellet med honom.

När du säger att du trodde att du definitivt sagt nej, vad är det som gjort att du varit så definitiv tidigare?

– Jag har känt att jag inte har haft den där tävlingsgnistan. Jag tycker att det är jättekul att träna, men inte längtat efter att tävla. Jag tycker om att vara med min familj och vara lite privat. Sen kan jag erkänna att ju längre tid som jag har varit pensionerad från elitidrotten så har jag känt att jag har saknat sammanhanget, den jättefina gemenskapen och tryggheten i att träffa likasinnade, folk som man kan byta erfarenheter med och som har upplevt ungefär samma situationer, säger Therese Alshammar.