Attacken: Gästerna låste fast Hellenius

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV: Duon protesterade mot tv-reklam

Skandalhiphopduon Far & Son kedjade fast sig själva i David Hellenius med handbojor.

Aktionen var en protest mot TV4:s reklam.

– Man såg paniken sprida sig i hans ögon, säger Simon Gärdenfors från Far & Son.

TV4:s pressvisning av höstens program ställde hiphopduon Far & Son till med en ny skandal. Duon, som består av Frej Larsson, 31, och Simon Gärdenfors, 37, är aktuella med sitt egna tv-program "Samhällsjudo" som ska visas i TV4 Play och TV12 till hösten.

De blev intervjuade av David Hellenius, 41, om programmet. Med sig på scen hade den en skylt med texten "Samhällsjudo – Det enda tv-programmet värt att kolla på". De kedjade fast sig själva sig själva och David Hellenius i skylten med handbojor. När intervjun var över vägrade duon lämna scenen.

– Lite som Adam Tensta gjorde en protest och gick från tv-studion gör vi nu en protest där vi aldrig tänker gå, sa Simon Gärdenfors till publiken.

Pressvisningen avbröts så att David Hellenius kunde klippas loss och Far & Son avvisas från scenen.

Protesterade mot tv-reklam

Efteråt fick Nöjesbladet en pratstund med Far & Son.

– Jag tror att även du har tittat på en intressant film eller ett bra program. Precis när det är som mest spännande och mordet ska klaras upp bryter de för reklam. Och där sitter man som fastkedjad och tvingas vänta på upplösningen, säger Frej Larsson.

– Så vi kedjade fast oss själva i David Hellenius. Man såg paniken sprida sig i hans ögon, fyller Simon Gärdenfors i.

"Samhällsjudo" kommer ju att visas på en reklamfinansierad kanal. Har Far & Son sålt ut?

– Vi har ju inte anpassat oss någonting och bara gjort det vi själva tycker är roligt. Så svaret på din fråga är ja, säger Simon Gärdenfors.

Programmet ska visas i TV12. Känner ni er undanskuffade av TV4?

– Ja, det gör vi. Den här hämnden gör vi ju lite för att paja för deras miljonsatsning och göra dem ledsna och besvikna, säger Simon Gärdenfors.

Nöjesbladet pratade med David Hellenius om aktionen.

– Det var skitkul. Jävligt kul, säger han.

Protesten handlade om reklam. Vad tycker du om sakfrågan?

– Äh, jag gillar sådana här upptåg. Så det var skitkul, säger David Hellenius.

Far & Son hoppas på att "Samhällsjudo" ska inspirera fler till att demonstrera sitt missnöje mot saker de tycker är fel i samhället.

– Vi vill starta en revolution där alla som tänkt dela en Facebooklänk tänker till en extra gång. Istället för att klicka ”dela” snörar man på sig kängorna, på med hårdhandskarna och går ut och ställer den som gjort dig irriterad till svars, säger Frej Larsson.

Publicerad: