Måns Zelmerlöw om att inte få en egen dag i ”Så mycket bättre”: ”Hade bara blivit padel”

Artisten om enda punkt på kravlistan och att snart bli pappa igen

Publicerad 2022-07-17

GOTLAND. Måns Zelmerlöw har tackat nej till ”Så mycket bättre” två gånger tidigare.

Nu när han till slut tackade ja är han glad över att inte ha en dag där det bara är fokus på honom.

– Hade jag haft en egen dag hade det varit padel från morgon till kväll.

Sedan ”Så mycket bättre” slopade formatet där sju artister var med och fick varsin dag där det bara var fokus på dem har istället artister kommit och gått under inspelningsperioden på Gotland.

En av årets mest rutinerade deltagare, Måns Zelmerlöw, 36, har en lång artist- och tv-karriär bakom sig, men padelentusiasten säger att han tycker att det är skönt att slippa den egna dagen.

– Hade jag haft en egen dag hade det varit padel från morgon till kväll. Det vet jag inte om någon annan hade velat förutom jag. Dessutom blir det otroligt mycket fokus på en själv under middagarna och det tycker jag är så skönt här att det varierar och man får berätta lite om sig själv och sedan går man vidare. Så jag är rätt så glad att det inte är fulla dagar.

Har det hunnit bli någon padel ändå?

– Absolut, det har det blivit. Det finns nybyggda utebanor 200 meter bort.

Artisten Måns Zelmerlöw är en av deltagarna som kommer tillbaka till Gotland i år.

Ställde ett enda krav

Varför tackade du ja nu när de frågade för tredje gången?

– Om man ska göra ”Så mycket bättre” har jag känt att jag vill kunna lägga den tiden som krävs på de här tolkningarna. Nu kände jag att den tiden fanns, och det var ett kul gäng. Det kändes som att den här säsongen har det blivit folk med mycket energi, glada människor, och det känner man här. Vi har haft så sjukt trevligt ihop.

Hade du någon kravlista?

– Hmm, hade jag det... nej... jag har ställt ett krav sedan jag kom hit! Jag fick inte bo i stora huset, så jag bor nere i grottan som jag kallar det, säger Måns Zelmerlöw och pekar mot gården.

– Så då har det varit att vid väckning så vill jag gärna ha en kopp kaffe. Det var mitt stora krav. Det är det enda jag har ställt.

Nordman, Anna Ternheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöw.

Varför fick du inte bo i det stora huset?

– Jag tror inte att det inte finns tillräckligt med rum. Men det gör ingenting, det är rätt skönt. Man är så social hela tiden här så det är skönt att kunna gå bort till sitt och vara tyst i några minuter här och där.

Du har varit i med i många tv-program genom åren där man har fått veta mycket om dig. Kommer man att få veta något nytt här?

– Det är som du säger, jag har gjort väldigt mycket reality och berättat om mig själv i sjutton års tid. Så jag är inte ett mysterium, det är jag inte. Det har nog fått ligga i tolkningarna istället.

Blir snart pappa igen

I augusti blir Måns Zelmerlöw pappa igen. Han har sedan tidigare styvsonen Archie, 8, och sonen Albert, 3, med sin fru Ciara Zelmerlöw, 35.

Sommaren kommer att tillbringas i Sverige, men när det börjar närma sig födelsedatum kommer familjen att bila hem till London igen.

– Jag ser så otroligt mycket fram emot det. Vi har kämpat i några år, sedan vi fick Albert. Det känns lite overkligt så klart med tanke på allt som har hänt, men vi är väldigt, väldigt redo för det och det ska bli sjukt kul.

Alla artister i ”Så mycket bättre” 2022:

Molly Hammar (värd)

Anna Ternheim (värd)

Anne-Lie Rydé

Olle Jönsson

Norlie & KKV

Nordman

Daniela Rathana

Darin

Måns Zelmerlöw

John Engelbert från Johnossi

Albin Lee Meldau

Maja Francis

Rockbjörnen

LÄS VIDARE