Melinda Kinnaman avslöjar: Blir ingen tredje säsong

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Melinda Kinnaman. (Arkivbild)
Foto: Lotte Fernvall
Melinda Kinnaman. (Arkivbild)

Hon spelade en av huvudrollerna i TV4-succén ”Modus”.

Nu avslöjar Melinda Kinnaman att det inte blir en tredje säsong.

– Vi skulle kunnat göra en till säsong fast med mindre budget. Men det ville vi inte.

Du är tillbaka med animerade filmen ”Apstjärnan” som är baserad på Frida Nilssons bok med samma namn. Du gör rösterna tillsammans med bland andra Pernilla August och Stellan Skarsgård. En sportfråga: hur känns det?

– Det är den andra filmen jag gör med regissören Linda Hambäck och det är så otroligt kul att jobba med henne. Det går till så att vi spelar in allt innan de börjar animera och teckna. Vi möts i studion och spelar in tillsammans medan de filmar så att tecknarna kan se våra uttryck. Det har också varit helt underbart att få jobba med Stellan igen, jag gjorde det som tonåring. Han är så lekfull och engagerad och tar det på sådant allvar. Det är säkert lätt att tänka att ”det är ju bara en barnfilm” men det är såklart lika viktigt som allt annat.

Har du något annat spännande på gång?

– Jag är ju på Dramaten och om två veckor ska vi börja repetera. Det är en pjäs som heter ”Berusade” där alla är aspackade hela tiden…

Perfekt. Då är det bara att släpa med sig bib:en.

–  Precis, haha! Vi kommer börja spela för mindre publik med avstånd och hoppas det går bra. Det blir kanske en annan sorts respons men det kanske också kan bli en annan slags intimitet.

Foto: Lotte Fernvall
Melinda Kinnaman 2017.

Hur har den här coronaperioden varit för dig?

–  På Dramaten har vi faktiskt haft projekt där vi åkt och hälsat på personer på äldreboenden. Vi har kommit dit med ett dikt- och visprogram. Det var jättefint att få komma ut till gamlingarna och känna att man får kontakt och att kunna ge dem någonting i alla fall.

Har du själv sluppit undan covid-19?

– Ja, faktiskt. Ingen i familjen har haft det. Men på ett sätt vore det ju skönt att ha haft corona. 

Du och Henrik Norlén hade huvudrollerna i TV4:s dramasuccé ”Modus”. Det hintades förut om en tredje säsong. Tror du att det blir det?

– Nej, tyvärr. Jag tror det var så här. Den andra säsongen var dyrare eftersom vi hade en sådan fantastisk ensemble (bestående av bland andra ”Sex and the city”-stjärnan Kim Cattrall, reds anm.). Vi skulle kunnat göra en till säsong fast med mindre budget. Men det ville vi inte. Men det var väldigt roligt att göra ”Modus”.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur ser ditt privata liv ut?

– Jag har en sambo, en son och en dotter. Barnen är tre och sex nu. Tiden går så otroligt snabbt. Det är underbart men också intensivt. Men under den här coronavåren har jag haft väldig mycket tid med barnen vilket jag är tacksam för.

Du fick din yngsta när du var 45 år?

– Precis, det trodde man inte… Jag är väldigt tacksam för hela min familj.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Åh, vi har inte börjat med det än. Barnen är fortfarande så små. Men det bästa fredagsmyset är om vi alla hinner åka ut till landet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN