Graafs ord efter skilsmässan: ”Är tufft”

Delar med sig av familjelivet i nya TV3-serien

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

Hannah Graaf hade precis skilt sig – då började tv-inspelningarna.

I ”Systrarna Graaf” visar tv-profilen upp den tuffa tiden under separationen.

– Det är tufft och ganska utlämnande, säger hon.

Hannah Graaf, 40, och Peter Karyd, 43, lämnade in en gemensam skilsmässoansökan i oktober förra året. De var gifta i tio år och har två gemensamma barn.

Bara några månader senare började inspelningarna av hennes och systern Magdalena Graafs gemensamma realityserie ”Systrarna Graaf”. Det svåraste med tv-programmet blev att hantera båda sakerna samtidigt.

– För min del har det varit att jag är mitt uppe i en skilsmässa. Men därför kan jag känna att det kom ganska lägligt för mig att kasta mig in i något nytt och roligt och få garva mycket. Hänga med syrran och uppleva saker som vi inte gjort annars. Sedan är det klart att det är tufft och ganska utlämnande men det är så livet är, säger Hannah Graaf.

Hur mår du nu?

– Separation är alltid tufft och vi har levt tillsammans i fjorton år och har barn. Det är klart att det är jobbigt, men jag tycker att jag ser ljuset i tunneln.

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Magdalena och Hannah Graaf.

Tackat nej flera gånger

Hannah och Magdalena har fått frågan om att göra en realityserie om sina liv från tv-kanaler och produktionsbolag upprepade gånger – men alltid tackat nej. Först nu var de redo.

– Innan har våra barn varit ganska små, de har inte velat. Nu är de större och kan själva välja om de vill vara med. Sedan har vi också sagt att alla andra gör det och då blir man bara en i mängden när det är så extremt många realityserier, säger Magdalena.

Hon fortsätter:

– Vi haft det otroligt kul. Den här sommaren har varit den roligaste någonsin.

Slog igenom 1998

Redan i juli avslöjade Nöjesbladet att systrarna var i full gång med att spela in ett eget program.

Då uppgav flera källor att serien är tv-bolaget NENT:s stora satsning i höst, som ersättare för populära ”Parneviks” och som ett svar på konkurrenten Kanal 5:s ”Wahlgrens värld”. Magdalena Graaf har tidigare också synts i NENT:s Viaplay och Viafree-serie ”Lance vs livet” vid sidan om sonen Lance Hedman Graaf, 18.

Hannah och Magdalena Graaf slog igenom som popduo med låten ”You got what I want” 1998. Sedan dess har Magdalena varit programledare för ”Ensam mamma söker” och prisutdelare i ”Postkodlotteriet”. Hannah tävlade i Melodifestivalen 2006.

”Systrarna Graaf” har premiär på TV3 och Viafree i höst.

Publicerad:

LÄS VIDARE