Stjärnans stora sorg efter mammans död

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AP
Queen Latifah.

Rita Owens gick bort på onsdagen.

Queen Latifah sörjer sin mamma, som haft problem med hjärtat i flera år.

– Den som träffade henne vet vilket starkt ljus hon spred omkring sig på jorden, säger artisten i ett uttalande till People.

Queen Latifah, 48, tog på onsdagen farväl av sin högt älskade mamma.

Rita Owens hade haft hjärtproblem i över ett decennium. På onsdagen somnade hon in, vilket Queen Latifah lät meddela i ett uttalande till People samma dag.

”Det är med ett tungt hjärta som jag delar med mig av nyheten att min mamma, Rita Owens, gick bort i dag. Den som träffade henne vet vilket starkt ljus hon spred omkring sig på jorden. Hon var mjuk, men stark. Ljuv, men fräck. Världsvan, men pragmatisk. En kvinna med med stor tro och helt säkert mitt livs kärlek”, säger sångaren, skådespelaren och rapparen i uttalandet.

Led av hjärtsvikt

I uttalandet tackar hon även för omgivningens stöd.

”Hon hade kämpat mot en hjärtåkomma under många år och hennes kamp är nu över. Jag är förkrossad, men vet att hon nu har fått frid. Tack för er vänlighet, stöd och respekt för vårt privatliv i denna tid. Massa kärlek, Dana Owens (aka Queen Latifah), Rita Owens dotter för alltid.

Senare på onsdagskvällen publicerade Queen Latifah ett fotografi av sin mamma med texten ”143”, som betyder ”jag älskar dig”.

Queen Latifah pratade med People om sin mammas hjärtproblem 2015. Hon berättade då att mamman led av hjärtsvikt. Rätt medicinering, en inopererad defilibrator som ska avvärja en hjärtinfarkt samt en salt- och fettsnål diet gjorde det möjligt för henne att leva med sitt tillstånd.

– Att gå igenom så mycket och se henne komma tillbaka och slå tillbaka och fortfarande behålla sitt sinne för humor, sa Latifah om Owens.

– Jag älskar henne så mycket mer, jag respterar henne så mycket mer. Hon ger mig verkligen hopp om livet och världen.

I uttalandet framgår inte hur gammal Rita Owens blev.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN