Slår tillbaka efter Nikki Aminis kritik: ”Hoppas de lägger ner”

”Idol”-Niklas Hultberg: Tråkigt att de hackar så mycket

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Niklas Hultberg, 31, slår tillbaka efter sågningen i ”Idol”.

Inför den första fredagsfinalen ifrågasätter han Nikki Aminis motiv till de hårda orden i programmet.

– Det kanske är nåt med att jag skulle ha haft det lätt i livet och ser bra ut, det är tacksamt att hacka på mig, säger stridspiloten.

Niklas Hultberg.
Foto: MAGNUS RAGNVID / WWW.RAGNVID.COM
Niklas Hultberg.

Han fick ta emot hård jurykritik efter sina framträdanden under kvalveckan av ”Idol” på TV4. Framför allt Nikki Amini, 35, men också Alexander Kronlund, 48, sågade Niklas Hultbergs framträdanden. Inför den första fredagsfinalen väljer han att slå tillbaka mot de hårda orden.

– Jag valde en låt som jag tycker om och jag är nöjd med det valet. Jag tycker att det är lite tråkigt att de hackar så mycket. Jag tycker att jag är duktig på att sjunga och jag har min klang. Jag hoppas att de lägger ner, att de fokuserar på rätt grejer. Nikki har väl hakat upp sig på mig av nån anledning.

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag är ett tacksamt offer”

Med sina 31 år är Niklas Hultberg äldst av årets ”Idol”-deltagare och jobbar egentligen som stridspilot, något som flera gånger har lyfts fram av TV4 så väl under auditionturnén som under kvalveckan.

Vad tror du att Nikki har hakat upp sig på?

– Jag känner ju inte henne alls, men om jag får spekulera fritt så är det kanske nån grej med att jag skulle ha haft det lätt i livet och ser bra ut. Såna grejer. Då är det tacksamt att hacka på mig. Jag är lite äldre så de kanske tycker att jag behöver lite extra och tål lite extra kritik. Jag är kanske lite säkrare i mig själv än många av de andra. Då tror jag att jag är ett tacksamt offer att hacka på.

”Glad att folket backade mig”

Nu är han tacksam över att tittarna ändå röstade vidare honom, trots juryns kritik.

– Det är jätteskönt. Förhoppningsvis har de sett nåt mer, att det handlar om hela paketet. Även om jag inte är den bästa sångaren så måste man ta tillbaka på andra kvaliteter också, som att nå ut genom rutan, det har jag fått höra från många, säger han.

Foto: TV4
Maya Arctaedius har kritiserats av Nikki Amini.

Även Maya Arctaedius, 20, fick skarp kritik från framför allt Nikki Amini under kvalveckan.

– Det var hårt att få kritik där och då, men jag väljer att se det konstruktivt, säger hon.

– Jag var nöjd med mitt framträdande men jag ska försöka ta in det hon sa och bättra mig till den här veckan. Jag har valt en låt som jag tror gör att jag kommer täcka in det som juryn sa till mig, säger hon.

– Jag är glad att folket backade mig, nånstans tyckte tittarna att det jag gjorde var bra, så jag känner mig stolt över mig själv.

”Idol” sänds fredagar 20.00 i TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN