Jan Björklund om skadan i ”Let’s dance”

”Inte helt återställt”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:

Jan Björklund skadade knät tidigare i veckan och tvingades uppsöka läkare.

Under fredagens program kunde han dansa – men skadan har inte läkt.

– Det är bättre, men inte helt återställt, säger han.

I fredagens avsnitt av ”Let’s dance” dansade den före detta partiledaren Jan Björklund, 58, en quickstep. Under träningspassen i veckan drog han dock på sig en skada och var orolig för sin medverkan.

– Jag fick en knäskada i början på veckan. Det berodde på quickstep. Det är en dans där man hoppar och skuttar. Mitt ena knä tog ordentligt med stryk. Så det blev ett besök till doktorn där jag fick ta kortisonspruta och vila i 24 timmar. Vi har egentligen tränat mindre än vanligt. Jag var orolig att jag inte skulle få dansa, säger han.

Jan Björklund tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling.
Foto: CAROLINA BYRMO
Jan Björklund tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling.

”Det är en väldig lättnad”

Björklund fick dansa vidare i tävlingen och är därmed klar för kvartsfinal i årets upplaga, något han är nöjd över. Men skadan han ådrog sig har inte läkt helt.

– Det är bättre, men inte helt återställt. Det är bara att ösa på, säger han.

Hur skönt var det att gå vidare?

– Det är en väldig lättnad. Det är en press att stå där. Man vet hur det funkar, men det räcker inte att juryn är positiv. Man måste få folkets röster också. Där är man inte säker. Det var väldigt skönt och dansen satt bättre i kväll än tidigare, säger han.

”De fick fel”

I Aftonbladets livechatt var det många som trodde att Björklund skulle få lämna. Till de vill han säga:

– De fick fel. Det handlar om både dans och att bjuda på sig själv. Jag var lite mer reserverad i början men nu släpper jag loss mer. Vi är väldigt glada över att få vara kvar, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE