Mick Jagger har sluppit större hjärtoperation

Fått hjärtklaffen reparerad med mindre ingrepp – stjärnan kvar på sjukhus för observation

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Mick Jagger har sluppit genomgå en större hjärtoperation, skriver Billboard.

I stället har läkarna lyckats reparera stjärnans hjärtklaff genom ett mindre ingrepp.

Nu är han kvar på sjukhuset för observation men kan komma att skrivas ut de närmaste dagarna.

Rolling Stones tvingades ställa in hela sin USA-turné när Mick Jagger, 75, insjuknade och det har rapporterats om att han skulle tvingas byta ut en hjärtklaff.

Men nu skriver Billboard att rocklegendaren slipper genomgå en större operation efter att läkarna lyckats reparera en av hans hjärtklaffar med ett mindre ingrepp.

Källor uppger för det amerikanska musikmagasinet att läkarna lyckats genomföra en så kallad perkutan aortaklaffimplantation, där läkarna tagit sig in via en lårbensartär för att reparera hjärtklaffen. På så sätt har Jagger sluppit utsättas för en större operation där bröstet behövt öppnas.

Ingreppet kräver också betydligt kortare återhämtning än en operation, men Jagger måste ändå stanna kvar på sjukhuset i fyra till fem dagar för observation, skriver Billboard.

Nu väntas därför Rolling Stones gå ut med nya datum för USA-turnén, som skulle ha börjat i slutet av april. Nya datum kommer enligt Billboard istället att inledas i juli och de flesta av de tidigare inställda konserterna kommer att få nya datum.

Få full koll på nöjesvärlden, få det senaste skvallret - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN