”Posa” om konkurrentens fina gest: Hade velat möta honom

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: SVT
Josefin Lillhage slog ut Emil ”Heaton” Christensen i klassikerduellen ”stavarna”.

Emil ”Heaton” Christensen lottade vem han skulle möta i duellen i ”Mästarnas mästare”.

Men när lotten föll på kompisen Per-Olof ”Posa” Serenius bestämde han sig för att välja en annan motståndare.

Något som i slutändan gjorde att ”Heaton” åkte ut.

Efter förra veckans program toppade esport-legendaren Emil ”Heaton” Christensen, 32, poängtabellen, samtidigt som förra hockeyspelaren Maria Rooth, 37, låg i botten. Men i slutet av andra avsnittet var rollerna ombytta, och Emil Christensen tvingades till duell.

Inför duellen bestämde han sig för att lotta sitt motstånd, och lotten föll på isracingföraren Per-Olof ”Posa” Serenius, 69. ”Heaton” hade dock inte hjärta att välja sin vän.

– Det kunde inte bli sämre, för är det någon som förtjänar att vara kvar här så är det ju ”Posa”. Han är den största legenden av oss alla. Dessutom vet jag hur mycket det betyder för ”Posa”, hur stort det är för honom att vara här, säger Emil Christensen i programmet.

”Posa”: Spelets regler

När Nöjesbladet når ”Posa” är han mitt uppe i en tävling i Tyskland. Han har ännu inte hunnit se söndagens avsnitt.

– Jag kommer inte riktigt ihåg hur det var, säger han om inspelningen.

Han skrattar när han får veta att ”Heaton” bestämde sig för att inte välja honom. Hade ”Posa” själv fått bestämma hade det gärna blivit en duell.

– Ja, det ingår ju. Det är spelets regler, säger han.

I programmet försökte Emil Christensen psyka de andra deltagarna att inte välja precisionsduellen armborst. Men på ”Posa” verkar psykningarna inte haft någon effekt.

– Jag hade valt skytte.

Efter ny lottning valde Emil ”Heaton” Christensen att möta simmerskan Josefin Lillhage, 37. Hon slog i sin tur ut esport-stjärnan i klassiska duellen ”stavarna”.

Publicerad: