Mejla

Jan-Olov Andersson

Tareq Taylor – ett perfekt val som julvärd

Jan-Olov Andersson: Han är landets hetaste ungkarl

NÖJE

Tareq Taylor blir årets julvärd i SVT.

Sällan har väl valet varit så självklart enkelt, han utstrålar precis den värme, vänlighet och charm man vill ha de där minuterna mellan programmen på julafton. Och så ”säkrar” väl public service-tv upp honom för ett bra tag framöver…

För så är det ju:

Valet av julvärd är en blandning av belöning för gott utfört jobb åt SVT och att de vill visa upp en julvärd som redan är en stark tv-profil i kanalen och som nu ytterligare får en möjlighet att stärka sin image.

Tareq Taylor uppfyller alla kriterier.

Han har i åratal gjort ett utmärkt jobb i program som ”Trädgårdstider” och ”Stjärnorna på slottet”. Alltid trevlig, alltid pedagogiskt konstruktiv när han berättar om maten han lagar. Och så toppade han alltihop med ”Tareq Taylors matresa” där han ihop med pappan och brorsan åkte till pappans uppväxtort Jerusalem, visade oss runt där, berättade om konflikterna som finns där och så lagades det mat så det vattnades i munnen på tittarna. Där fick vi på allvar lära känna årets julvärd ordentligt.

Han framstår som landets hetaste ungkarl just nu

På tv-prisgalan Kristallen utsågs han till Årets tv-personlighet. En fjäder i hatten för SVT.

När han nu fått hedersuppdraget att vara julvärd, blev han rörd till tårar och det känns som att han verkligen tar uppdraget på allvar.

Tror också att han kommer att vara SVT trogen ett bra tag framöver. Det känns som att Tareq Taylor är klok nog att inte bara tänka pengar, utan kvalitet. ”Trädgårdstider” kan väl rulla på i evighet och en ny omgång med besök till Mellanöstern lär vara på gång.

TV4 står säkert i kulisserna och lockar. Hoppas Tareq är klok nog att stå emot, av övergångarna i modern tid är det väl bara Ernst Kirchsteiger som det har gått riktigt bra för.

I tider när sociala medier svämmar över elaka kommentarer från dårar av alla de slag, är Tareq Taylor förstås också ett säkert val.

Kommer knappats få näthat

Både Gina Dirawi och Lars Lerin fick – helt oförtjänt – sin del av muslim- respektive böghat.

Sådant lär knappast skånepågen Tareq Taylor drabbas av.

Kocken, krögaren och tv-profilen är dessutom på väg att skilja sig och en kort (och kanske inte helt vetenskapligt korrekt genomförd…) enkät bland kvinnliga vänner, gör att han snabbt framstår som landets kanske just nu hetaste ungkarl.

Vilket i så fall innebär att hälften av befolkningen förtjust kommer att sitta och tindra framför tv-rutan på julafton…

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

Tareq Taylor årets julvärd i SVT

ÄMNEN I ARTIKELN

Tareq Taylor

Lars Lerin

Gina Dirawi

Ernst Kirchsteiger

Stjärnorna på slottet