Marshmello kommer till Sverige – spelar i Umeå

Världsartisten blir huvudakt på Brännbollsyran i juni

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Pressbild
Marshmello.

Hans musik har streamats över två miljarder gånger på Spotify.

Nu kommer Marshmello till Sverige – och spelar på Brännbollsyran i Umeå i juni.

Christopher Comstock, 26, mer känd som dj:n och artisten Marshmello, kommer till Sverige för en spelning i juni nästa år.

Världsartisten gör sin enda Sverigespelning på musikfestivalen Brännbollsyran i Umeå.

Tack vare samarbeten med artister som Khalid, Selena Gomez och Anne-Marie har Marshmellos musik streamats långt över två miljarder gånger på Spotify och både American music awards och på MTV:s European music awards har han i år prisats som årets EDM-artist.

Brännbollsyran kommer 2019 att utöka från två till tre dagar och äger nästa år rum mellan 31 maj och 2 juni. Under 2017 och 2018 har festivalen haft över 16 000 besökare per dag, enligt ett pressmeddelande.

Uppträder bakom marshmallow-mask

Marshmello beskrivs som festivalens toppnamn och kommer att spela som sista akt med en påkostad scenshow på festivallördagen den 1 juni.

Marshmello uppträder alltid bakom en mask som ser ut som en gigantisk marshmallow med påmålade ögon och mun. Sedan debuten 2015 har det bland EDM-fans spekulerats om vem som gömmer sig bakom masken.

I en intervju som Katie Couric gjorde med Skrillex 2015 fick han ett telefonsamtal och Couric utropade: ”Det är Chris”, varpå Skrillex säger: ”Åh, Marshmello”, varpå Marshmello medverkar i intervjun över telefonlinjen.

Det fick EDM-fans att dra slutsatsen att identiteten bakom dem maskförsedda dj:n är Christopher Comstock, som också producerat musik under namnet Dotcom och har samma management som Marshmello.

Så avslöjades Marshmellos identitet

2017 listade tidningen Forbes Marshmello som världens mest inkomstbringande dj med en inkomst på 21 miljoner dollar, motsvarande 190 miljoner kronor.

I samma artikel konstaterar Forbes att de kan slå fast att Marshmellos riktiga identitet är just Christopher Comstock, efter att flera musikrättighetssajter listat de låtar som Comstock och Marshmello har upphovsrätt till som identiska.

Efter Forbes avslöjande har dock flera av sajterna raderat uppgifterna i vad som tycks vara ett försök från Marshmellos team att fortsätta hålla hans identitet hemlig.

Samtidigt har fans kunnat visa att Comstock och Marshmello har exakt likadan tatuering på ett ben, och när Skrillex önskade marshmello grattis på födelsedagen på Facebook gjorde han det samma datum som Christopher Comstock fyller år.

I Marshmellos bolag är dessutom Christopher Comstock angiven som enda anställd i chefsposition, enligt Forbes.

– Det är absolut samma kille, säger en musikindustri-källa till Forbes.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN