”Jag fick frossa och svettningar”

Av: Sara Thun

Publicerad:
Uppdaterad:

Dokusåpaprofilen och bloggerskan Jackie Ferm, 20, ville känna sig brun och fräsch.

– Jag har alltid varit så himla blek av mig och behövde lite färg, säger hon till Klick!

Foto: Bloggaren Kissie.

Lösningen på problemet blev ”barbiedrogen” – mirakelmedlet som sägs göra dig smal, solbränd och dessutom ge ökad sexlust.

– Jag testade det i en månad. Det fungerade bra faktiskt. Men jag slutade när jag fick vita fläckar i ansiktet.

Injicerade

Hormonpreparatet Melanotan II som fått öknamnet ”barbiedrogen” marknadsförs som en succéprodukt, men är inte godkänd för försäljning någonstans i EU. Läkemedelsverket har varnat för att medlet kan orsaka missfärgningar av huden, farliga blodförgiftningar och kanske hudcancer. Trots att Jackie vetat om riskerna bloggade hon intensivt om hur hon injicerade preparatet i magen och sa att hon gjorde det i forskningssyfte.

– Det är ju lagligt i Australien. Och jag blev både brunare och gick ner i vikt. Det enda som hände var att jag råkade ta för mycket första gången jag testade det och fick frossa och kallsvettningar. Sen fungerade det bra tills de vita fläckarna dök upp.

Bloggkrig med kissie

Sedan Jackie medverkade i dokusåpan ”Paradise hotel” i början av 2010 har hon skapat många rubriker. Stor uppmärksamhet fick till exempel det utdragna bloggkriget mellan henne och en av Sveriges största bloggerskor: Alexandra ”Kissie” Nilsson, 20. Kissie har bland annat hånat Jackie för hennes ”dallriga lår”. Medan Jackie uppmanat Kissie att lägga in sig på psyket. Så Klick! blev minst sagt förvånad när duon nyligen dök upp tillsammans på Gröna Lund.

Stridsyxan nedlagd?

– Ja, Kissie har lugnat ner sig förstår du. Jag vet inte varför egentligen. Men jag skulle inte säga att vi är vänner. Bekanta är vi, säger Jackie. 

Publicerad: