Fansen i tårar på Sergels torg: ”Avicii har förändrat mitt liv”

Av: August Håkansson

Publicerad:
Uppdaterad:

En artist som enade. Så beskrev fansen Avicii under en minnesstund på Sergels torg i Stockholm där tusentals samlades.

En av hans låtar gjorde att Anna och Carl-Johan blev ett par.

För David förbättrade Aviciis musik relationen till sin pappa.

– Avicii fick oss att hitta tillbaka till varandra. Han kommer alltid vara en stor del av mitt liv, han har förändrat det, säger han.

David bröt ihop när han fick beskedet. Jean och Arman spelade fotboll men kunde inte tänka på något annat under matchen. Anna ville inte tro att det var sant.

De, och tusentals andra fans samlades på lördagseftermiddagen på Sergels torg i Stockholm för att hylla sin idol Avicii efter stjärnans bortgång på fredagen.

”Betytt mycket på ett personligt plan”

Hyllningen började med en tyst minut, innan talare tog plats på scen för att var och en presentera en låt som betytt extra mycket för dem.

– Hela min gymnasietid bestod av ”Avicii-kulturen”. ”Levels” spelades alltid i korridorerna. Alla levde Avicii. Jag är bara tacksam, men också ledsen för att det känns som ett avslut, säger Anna Sjögren med tårfyllda ögon.

Hennes pojkvän Carl-Johan Linde håller om henne.

– Hans musik har betytt så otroligt mycket på ett personligt plan. Hans musik kommer alltid att finnas kvar för oss, säger han.

1 av 6 | Foto: P-O Sännås

Blev ett par tack vare Avicii

– ”Levels” och ”Wake me up” har betytt mest. Och ”Without you”, för det var så jag försökte fånga Carl-Johan innan vi blev tillsammans. Vi var ifrån varandra en hel sommar och det var den låten som peppade mig, berättar Anna.

Flera av talarna på scen pekar på Tim Berglings betydelse för den elektroniska dansmusiken. En av dem uppmanar folkmassan att hålla upp sina händer och forma dem till hjärtan, samtidigt som hits som ”Fade into darkness” spelas upp.

Arman Cinkitas och Jean Moreno jobbar båda två inom nattklubbsvärlden och stod bakom minnesstunden.

– Vi har växt upp med honom. Han har betytt väldigt mycket för oss och för hela svenska folket. Det kändes naturligt att göra något, berättar Sean.

”Det bästa som hänt mig”

Lite längre bort står David Törnqvist, blickar ut över folkhavet och lyssnar intensivt på musiken. Han beskriver hur Aviciis musik förbättrade relationen mellan honom och hans pappa.

– Vi båda föll för hans musik, den fick oss att hitta tillbaka till varandra och bli de vi var förr. Det är jag väldigt tacksam för. Det är det bästa som har hänt mig, säger han.

Finns det något sätt som kan underlätta för dig att gå vidare?

– Att upprätthålla relationen till min pappa. Och att fortsätta hylla, och lyssna på, Avicii.

Publicerad:

LÄS VIDARE