Planen: Let's dance ska få en fortsättning

Av: Louise Åström

Publicerad:

NÖJE

Isabel Adrian avslöjar ny idé

1 av 5 | Foto: JONAS ENG
Isabel Adrian.

Planer finns för en fortsättning på Let's dance.

Bakom idén ligger Isabel Adrian.

För Aftonbladet avslöjar hon nu detaljer.
– Jag tänker mig att man anordnar en stor tävling med en jury där det är flera länder som tävlar mot varandra för att se vilka som är bäst, säger hon.

Let's dance 2016 närmar sig sitt slut. Men chansen finns att programmet kommer att fortsätta, i ny form. Isabel Adrian jobbar på en idé som ännu inte är presenterad för någon tv-kanal. För Nöjesbladet kan hon avslöja detaljer kring planen.
– Om allt går som jag vill tror jag att vi kommer att göra ett nytt tv-program. Det blir inte en spinoff, men som en fortsättning på Let's Dance med en av dansarna i programmet. Man kommer att få följa mig när jag går med i utmaningen tillsammans med dansaren, säger Isabel Adrian.

”Upp till bevis”

Dansaren i fråga är Yvo Eussen, som i dagsläget dansar i finalen med dansbandssångerskan Elisa Lindström.
– Han har ju en dansskola, har varit showdansare och har tränat fyra svenska mästare. Jag tycker att han ska upp till bevis och anta utmaningen att göra mig till svensk mästare tillsammans med några andra par. Vi pratar om det, säger hon.

Enligt Yvo stämmer det att han och Isabel Adrian har diskuterat programidén.
– Vi har pratat om det, men det är ingenting som är bestämt ännu. Jag kan tänka mig att vara med, men det beror på min privata situation just när det blir aktuellt. Men det finns absolut en möjlighet, säger Yvo Eussen.

”Fråga Gunilla Persson”

Programmets format är inte helt klart. Men enligt Isabel Adrian ska tittarna antingen få följa med henne samt eventuellt sju andra par i sin dansträning. Paren ska bildas av dansare ur Let's dance och kända personer som varit med i programmet.
– Antingen är man i par som tränar och tävlar mot varandra eller så tränar man och tävlar som grupp. Vi har inte kommit så långt ännu. Men om vi ska ha med andra par vill jag så klart ha med personer som jag känner och har en relation med. Jag kan säga att det är många som vill fortsätta dansa.

Vilka personer det handlar om är ännu inte bestämt. Under intervjun med Aftonbladet passar Isabel Adrian på att slänga ut en krok till hollywoodfrun Gunilla Persson.
– Folk kan ju få komma med öppna brev. Vi kan ju fråga Gunilla Persson om hon vill skriva ett öppet brev. Hon kanske vill vara med.

Ska tävla i grupp

Tanken är att dansträningen ska leda till en stor show, där deltagarna ska tävla mot showdansare i andra länder och visa vad de har lärt sig.
– Jag tänker mig att man anordnar en stor tävling med en jury där det är flera länder som tävlar mot varandra för att se vilka som är bäst. Vi svenska dansare bli då som en stor trupp.

Enligt Isabel skulle programmet kunna ha premiär under 2017.

Så säger TV4

När Aftonbladet ringer upp TV4 säger de att de ännu inte hört om programmet.
– Det är ingenting vi känner till men det är alltid kul med nya kreativa programidéer. Vi är absolut öppna för en diskussion med Isabel, säger Anders Edholm, pressansvarig för Let's dance.

Publicerad:

LÄS VIDARE