Sofia Wistam om kärleken till Magnus: ”Han var en svår jävel”

Publicerad:
Sofia Wistam med maken Magnus.
Foto: OLA AXMAN
Sofia Wistam med maken Magnus.

NÖJE

De träffades i en skidlift i Verbier för 18 år sedan.

Sofia Wistam föll pladask för maken Magnus men känslorna var dessvärre inte besvarade.

– Jag fick kämpa i motvind, men det var det värt.

Du var programledare för ”Årets nätängel”, hur kändes det?

– Ovant! Jag som har gjort så många galor och prisutdelningar under mina dagar borde ju ha rutin. Men nu var det ett tag sedan, så det har varit pirrigt.

Råkar du själv ut för mycket näthat?

– Jag är väldigt förskonad om man exempelvis jämför med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso som står mig nära. De är hårt drabbade och har blivit hårdhudade, i alla fall Pernilla. När jag får något elakt tycker jag det är jobbigt och tar åt mig, men Pernilla borstar bara av sig. En gång fick Pernilla någon kommentar om att hon var ful, fet och gammal och det var säkert tio personer som svarade och höll med. När hon kollade IP-adressen visade det sig att det var samma person som svarade på sin egen kommentar. Det var helt sjukt. 

Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Sofia Wistam.

På tal om Pernilla. Ni har ju podden ”Wahlgren & Wistam” sedan flera år tillbaka.

– Styrkan med vår podd är att Pernilla är så underbart filterlös och har inga mindervärdeskomplex och erkänner direkt om hon inte vet vem någon är. Men hon briljerar också. Jag kommer ofta dit med ett manus och så tokar hon till det direkt. Det blir en blandning av struktur och flams.

Vi måste också prata om ”Sofias änglar”, det måste vara tufft stundtals?

– Det är astufft men också helt fantastiskt att få vara med och se dessa otroligt starka människor och alla livsöden som visar att vi fixar så mycket. Jag har gjort en specialsäsong nu som jag gör själv och vi har olika ämnen som mobbing, våld i nära relationer och anorexia. Det blir jäkligt starkt. 

Hur ser fredagsmyset ut för familjen Wistam?

– En ultimat fredag för mig består av padel, god mat och film. Jag äter gärna koreansk mat. Jag försöker få familjen att strunta i julbordet i år och istället köra på en koreansk buffé. Jag tror jag kommer vinna, det är ingen som direkt gillar lutfisk och Janssons och sådant. Varför ska man äta äcklig mat bara för att?

Du och Magnus har kamperat ihop i 18 år, det är imponerande.

– Hur sjukt är det att höra den siffran? Det är ju en farmor och farfar-siffra…

Ni träffades i en skidlift i Verbier och du föll pladask?

– Jag gjorde ju det. Men det gjorde inte Magnus. Han var en svår jävel, haha! Jag hade så bra självförtroende och tänkte att jag är väl härlig och mig vill man väl vara tillsammans med? Men han var tveksam, jag hade också barn sedan innan. Det tog lite tid där. Jag fick kämpa i motvind, men det var det värt!

Avslutningsvis. Hur står det till med din episka Pez-samling?

– Den mår så bra så, men den har vuxit ur den stora hyllan som jag byggde. Jag har nog tusentals. Poddlyssnare skickar sina barns gamla Pez, det är jättegulligt. Min son Kid samlar också så han får dubbletterna. Barnen tjafsar förresten redan om vem som ska få ärva min samling. Kan de inte vänta tills jag är död?

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN