Unni Drougge

Efter överklagan: Unni Drougges hund Hipster ska avlivas

Är för sjuk för att omplaceras

Av: 

Stina Dahlgren

Författaren Unni Drougge har fått en av sina hundar omhändertagen – nu har Länsstyrelsen beslutat att Hipster ska avlivas.

Foto: Simon Rehnström/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

NÖJE

Unni Drougges hund Hipster ska avlivas.

Författaren får inget gehör på sin överklagan av Länsstyrelsens beslut.

Anledningen är att hunden anses för sjuk för att omplaceras.

I februari omhändertogs författaren Unni Drougges, 65, hund Hipster. Anledningen är att det flera gånger kommit in anmälningar om att hon ska ha haft sina hundar okopplade. Trots att Unni Drougge nekade dömde Länsstyrelsen att den svarta cane corso-hanen född 2016 skulle avlivas.

Författarens juridiska ombud meddelade då att beslutet skulle överklagas.

– Vi begär inhibition eftersom beslutet om omhändertagandet är överklagat. Vi får vänta och se, sa Jane Stenius till Aftonbladet då.

Hunden Hipster ska avlivas

Nu meddelar Förvaltningsrätten i Stockholm att hunden trots överklagan ska avlivas. Anledningen är att Hipster har kroniska inflammationer i kroppen och därför inte kan omplaceras, något Unni Drougge yrkade på skulle ske om Hipster inte återlämnades till henne. Två veterinärer har undersökt hunden och gjort samma bedömning.

”Mot denna bakgrund bedömer Länsstyrelsen att Hipsters dåliga medicinska hälsa utgör ett särskilt skäl som medför att hunden inte är omplaceringsbar. Hunden ska därför avlivas.” står det i domen.

Unni Drougge om beslutet

Aftonbladet har sökt Unni Drougge. På Instagram skriver författaren om beslutet.

”Hipster offrades. Nästa gång kan det vara du. Avrättningen av en fredlig och oskyldig familjemedlem får inte ha skett förgäves! Rättssäkerheten är ihålig och förvandlar laglydiga människor till galna rättshaverister. Vi måste hitta en annan väg!”

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas ord efter avhoppet från ”Let’s dance”: Jag kunde inte andas

ÄMNEN I ARTIKELN

Unni Drougge

Husdjur