Känslokaoset som tittarna inte fick se: ”Jobbigare än nånsin”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Noah Gerstenfeld bröt ihop efter den fjärde fredagsfinalen av ”Idol”.

Han har hängde löst under resultatshowen, men ställdes dessutom mot Magnus Schönberg.

– Det var som att ställa storebrorsan mot lillebrorsan, förklarar han efter programmet.

1 av 5 | Foto: Magnus Sandberg
Dramatiska upplösningen i fredagens ”Idol”.

Noah Gerstenfeld, 19, hängde löst för andra gången i rad under den fjärde fredagsfinalen.

Namn efter ropades upp under den rafflande resultatshowen. Till slut var det bara han och Magnus Schönberg kvar. Och när det stod klart att det blev Magnus Schönberg som fick lämna ”Idol”-gänget, blev det för mycket för Noah Gerstenfeld.

– Det känns jobbigare än någonsin. Det här är ju inte enda gången. Det betyder ju inte att man fått minst röster, men jag har ju stått kvar bland de sista... Men det som var så jobbigt nu var att jag stod med Magnus. Det är honom jag har hängt mest med. Det var som att ställa storebrorsan mot lillebrorsan. Det var inte kul, förklarar han efter programmet.

Tårarna kom under resultatshowen. Och när tv-kamerorna slocknade fick den unge idolen ledas av scenen av en av de deltagandeansvariga.

– Jag behövde tid, som alla andra som blir ledsna, att återhämta mig och dricka lite vatten.

Han och Magnus Schönberg har kommit varandra väldigt nära under deras gemensamma ”Idol”-resa.

– Vi har rätt lika personligheter. Vi kan göra lite vad som helst i offentligheten utan att bry oss så mycket. Vi har liksom samma typ av humor, säger Noah Gerstenfeld med skör röst och fortsätter:

– Jag är självklart jätteglad över att vara vidare. Det kanske inte såg ut så, men det är självklart. Men det tror jag man förstår också, att det var jobbigt för mig. Det var kanske svårt att visa något leende eller glädje, men jag är så tacksam för alla som har röstat på mig och vill se mer av mig – det är jag skitglad över. Men, som sagt, det var svårt att få fram det i kväll.

Hur laddar du om nu till nästa fredagsfinal?

– Nu blir det väl jobbigt kommande dagarna, men man får väl försöka ställa om och fokusera på nästa fredagsfinal. Det blir duett nu, så det blir intressant, säger han.

Det blev Magnus Schönberg som fick lämna i den fjärde fredagsfinalen. ”Idol” sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE