Känd artist av med körkortet

Vill nu ha tillbaka det – på grund av coronaviruset

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

NÖJE

Den kända artisten körde 53 kilometer för fort och blev av med körkortet i fyra månader.

Nu vill han ha tillbaka det snabbare på grund av coronaviruset.

”Jag är i stort behov av körkort både privat och i jobb samt har inte gjort mig skyldig till förseelser i trafiken tidigare”, skriver han i en överklagan till Förvaltningsrätten.

En känd manlig artist fick körkortet återkallat när han stoppades av polisen i mars. Han skulle göra en omkörning på en motorväg med en hastighetsgräns på 110 km/tim och körde då i 163 km/tim.

Han väntas få tillbaka körkortet den 25 juli. Men i en överklagan till Förvaltningsrätten ber artisten nu om att få tillbaka det snabbare, detta på grund av coronapandemin.

”Jag inser så klart att jag har mig själv att skylla och jag skulle tänkt på vilken ohållbar situation jag riskerade utsätta min familj för då jag körde så här snabbt. För att inte tala om alla risker jag utsatte alla andra för när jag körde när jag körde så fort”, skriver artisten i överklagan.

”Hoppas att ni kan göra en annan bedömning än Transportstyrelsen och korta spärrtiden”

Han menar att coronapandemin har försvårat situationen för hans familj och att han är i stort behov av sitt körkort.

”Jag vänder mig ändå till er och hoppas att ni kan göra en annan bedömning än Transportstyrelsen och korta spärrtiden. Särskilt som situationen för min familj blivit ytterligare komplicerad pga av Corona-situationen under den månad som gått sedan fortkörningen”, skriver artisten.

Aftonbladet har sökt den manliga artisten.

Publicerad:

LÄS VIDARE