Dramatiska inspelningen: Läkarteamet fick rycka ut mer än vanligt

Anders Öfvergård om Robinson i TV4

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4
Anders Öfvergård.

Det blir en dramatisk säsong i årets upplaga av ”Robinson”.

I alla fall om man får tro programledaren Anders Öfvergård.

– Vårt fantastiska läkarteam har fått rycka ut ovanligt mycket, säger han till Nöjesbladet.

I dag har den nya säsongen av ”Robinson” premiär på TV4. Det blir programmets 18:e säsong i Sverige och Anders Öfvergårds andra som programledare.

Likt förra säsongen utspelar sig dokusåpan på en ö i Fiji – och enligt programledaren själv kommer det att bli en intensiv säsong med mycket känslor.

– Det kommer att bli en väldigt bra säsong med tydliga och olika personligheter, säger han till Nöjesbladet.

Läkarteamet fick rycka ut

Men det var nära att det aldrig blev någon inspelning. En stor brand spred sig på den ön som produktionen befann sig på och enligt Anders Öfvergård var de bara fem minuter ifrån en evakuering.

– Vinden är egentligen det stora helvetet, så man vet inte riktigt var elden tar sig. Det var kritiskt där ett tag. Elden spred sig bort mot örådsplatsen och där är det mycket teknik och gasol som hade kunnat göra det ännu jobbigare, säger han.

Till slut lyckades man få bukt på problemet. Men under inspelningen väntade ett nytt problem, och denna gång var det deltagarna som drabbades.

– Vårt fantastiska läkarteam har fått rycka ut ovanligt mycket. Deltagarna tar ut sig och får syrebrist. Det finns inte så mycket energi i kroppen och det är jävligt tuffa tävlingar. De viker inte ner sig helt enkelt. Du vet när man kör och har 25 procent kvar att ta ut? Ja, här kör de 25 procent till – då blir det jävligt tungt.

”Man blir inte jättepoppis”

Anders Öfvergård tycker personligen att Robinson är ett ”otroligt format”, och det som driver honom själv är att följa hur människorna på ön behandlar varandra.

– Om du och jag skulle ställas på en ö och veta att vi inte får någon mat skulle det inte ta mer än en timme innan varenda personlighet kommer fram. Hur man då själv gör sin utveckling och tacklar det tycker jag är intressant. Man kommer inte heller undan, man är så jävla nära varandra hela tiden, säger han och fortsätter.

– Vissa försöker vara taktiska och undanhålla sanningen genom att gömma mat och såna grejer. Men det går inte och då blir man inte jättepoppis.

”Robinson” har premiär söndag 17 mars och sänds på TV4 och TV4 Play måndag-torsdag 19.30 och söndagar 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE