SVT-profilen i pengabråk om miljonvillan

Av: Lilian Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

I fejd om 100 000 kronor efter fastighetsaffär

1 av 3 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

SVT-profilen Yvette Hermundstad är i fejd med en mäklarfirma efter en fastighetsaffär.

Nu stämmer firman henne och hennes man på närmare 100 000 kronor.

– ­­Jag avböjer vänligt att kommentera, skriver Yvette Hermundstad i ett mejl till Nöjesbladet.

Programledaren för SVT Sport, Yvette Hermundstad, 43, och hennes make hade förra året sin villa på Värmdö ute för försäljning.

De tog hjälp av en mäklarfirma för att sälja fastigheten och fastighetsmäklaren upprättade en spekulantlista, på den fanns den person som sedan köpte fastigheten för 6,4 miljoner kronor.

Stämmer SVT-profilen

När makarna Hermundstad fick spekulantlistan ska de, enligt stämningsansökan, ha sagt upp uppdraget från mäklaren och sålt fastigheten till spekulanten och en annan person.

Mäklarfirman hävdar att den inte fick betalt för sitt jobb och stämmer SVT-profilen och maken på 96 750 kronor.

Firman menar att fastighetsmäklarens insats var avgörande för att affären skulle bli av och att mäklaren har rätt till provision.

Mäklarfirman ska enligt stämningsansökan ha skickat en faktura till makarna, som inte har betalats. De hänvisar till uppdragsavtalet, som gav firman ensamrätt att sälja villan.

”Avböjer att kommentera”

Yvette Hermundstad är sedan många år en mycket uppskattad programledare på SVT Sport, i helgen gjorde hon en längre intervju med den norske skidåkaren Petter Northoug om hans väg tillbaka efter trafikolyckan med rattonykterheten. Hon vill inte kommentera stämningen.

– Har varken blivit kontaktad av tingsrätten eller någon som skulle skickat in en ansökan dit, så jag avböjer vänligt att kommentera, skriver Yvette Hermundstad i ett mejl till Nöjesbladet.

Inte heller fastighetsmäklaren vill kommentera fejden.

­– Då begår jag ett brott mot fastighetsmäklarlagen, säger fastighetsmäklaren.

– Jag får inte prata bredvid mun om mina kunder.

Publicerad: