Ber om ursäkt efter dreadsdebatten

Av: Ann Edliden

Publicerad:
Uppdaterad:

Disneystjärnan utdömd för sin frisyr under Oscarsgalan

1 av 2 | Foto: AFP GETTY IMAGES
”LUKTAR PATCHOULI OCH MARIJUANA” Disneyklubben Zendaya Coleman i dreads under Oscarsgalan natten till måndagen. Hon kritiserades av modejournalisten Giuliana Rancic: Hon ser ut som att hon luktar patchouli och marijuana,

Hon dissades av stilpolisen för sina dreadlocks under Oscarsgalan.

Modejournalisten Giuliana Rancic får nu kritik för sin kommentar.

– Hon ser ut som att hon luktar patchouli och marijuana, löd Rancics dom över Zendaya Colemans frisyr.

Ett offentligt bråk på Instagram, där Disneystjärnan Zendaya Coleman gav E!:s Giuliana Rancic svar på tal, har lett till att programledaren för ”Fashion police” nu tvingas be om ursäkt. Zendaya skriver på sin instagram att Rancic spär på fördomar mot afroamerikaner genom sin kommentar om att dreadlocks förknippas med lukten av marijuana.

”Afroamerikanskt hår får redan mycket hård kritik i samhället utan hjälpen från ignoranta personer som väljer att döma andra efter deras frisyr. Att jag bär mitt hår i dreadlocks på röda matten under Oscarsgalan var för att jag ville visa dreads i ett positivt ljus och påminna folk om att vårt hår är bra nog.”, skriver stjärnan enligt The Hollywood reporter.

Inte rasistisk

Rancic svarade direkt på twitter att kommentaren inte var menad att vara rasistisk, utan i stället syftade på ”boho chic”-trenden. Kelly Osbourne ryckte då ut till Zendayas försvar och hotade att lämna tv-kanalen E!:s program ”Fashion police”, där hon ofta medverkar, om inte programledaren gick ut med en offentlig ursäkt.

”Jag fällde inte knarkkommentaren och vägrar ha överseende med rasism. Nu överväger jag seriöst om jag bör stanna kvar i produktionen.” skriver Osbourne på sin twitter.

Offentlig ursäkt

Rancic gick i går kväll ut med en offentlig ursäkt som E! postade på sin webb.

– Jag vill att alla ska veta att jag inte menade att såra någon. Jag vill säga till Zendaya och alla andra därute som blivit sårade av min kommentar att jag är uppriktigt ledsen, säger Giuliana Rancic.

Publicerad: