Efter övertrampet – P3 guld ber om ursäkt

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Programledarna Adam Pålsson och Tina Mehrazon skojade friskt om Rebeccas och Fionas privatliv på P3 guld.

Nu kritiserar artisterna de ansvariga för galan.

– Vi vill be om ursäkt till Fiona för att hon har tagit illa vid sig, säger Liv Ungermark, projektledare för P3 guld.

Under lördagens sändning av P3 Guld inledde programledarna Adam Pålsson och Tina Mehrazon med att skämta om Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick som båda var på plats.

Skämten handlade om Fionas privatliv. I en artikel på Politsm ifrågasätter nu artistduon galan och SVT som sände den.

”SVT är vår statliga television och enligt sitt sändningstillstånd är det viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset. Därför ställer jag mig kritisk till att programledarna skojade friskt om mitt och andra personers privatliv, samt slutshameade mig genom att hitta på att hen ”hånglat med mig på efterfest”, kanske samma efterfest som de även påstod att Rebecca och jag enbart var där för?”, skriver artisterna som var inbjudna till galan för att hålla ett tal angående metoo-rörelsen.

”Vi är på inga sätt vad man i dag kallar för ’lättkränkta’, men vi ställer oss frågan om detta någonsin hade gått att helt lösryckt säga om en manlig artist. Och vi efterfrågar lite jävla takt när uppdraget ni tagit dit oss för är att hålla tal om en rörelse som vill få slut på all sån här smutsig sexism.

Ansvariga pudlar

När Nöjesbladet når SVT hänvisar de till SR som ansvarar för galan och dess manus.

Liv Ungermark, projektledare för P3 guld, beklagar skämtet.

– Vi vill be om ursäkt till Fiona för att hon har tagit illa vid sig. Det var ett skämt som föll ganska platt tyvärr, säger hon.

– Vi tycker också att Rebecca och Fiona gjorde ett stark inlägg i metoo-debatten på galan så vi hoppas att folk kommer ha det i minnet i stället för det här skämtet som inte flög.

Enligt Liv Ungermark är deras ambiation att både roliga och allvarliga ögonblick ska ingå i galan.

– Vi skämtar om väldigt många artister. Det är P3 gulds innehåll, både roligt och allvarligt. Sen kan det vara svårt med humor. I det här fallet föll det lite platt.

I artikeln på Politism skriver Rebecca och Fiona att det inte är första gången opassande skämt dras om dem på galan. De syftar på en händelse vid P3 Guld 2012. Liv Ungermark säger att hon inte kan svara på just den händelsen eftrsom det rör sig om flera år tillbaka.

Nöjesbladet har sökt Rebecca och Fiona.

Publicerad: