Morgan Alling hoppar av höstens största musikalsatsning

En av stjärnorna i höstens stora musikalsatsning ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern i Stockholm – Morgan Alling – har blivit sjukskriven.
Björn Kjellman ersätter med kort varsel.

Repetitionerna pågår för fullt inför den största satsningen på en ny svensk musikal på länge. ”Så som i himmelen” bygger, förstås, på Kay Pollaks Oscarsnominerade succéfilm från 2004.

Morgan Alling skulle ha spelat Arne, Lennart Jähkels roll i filmen.
– Arne är en drömroll som jag levt länge med att jag ska göra. Föreställningen är precis allt det jag älskar, en otroligt stark historia som både är rolig och viktig, om hur vi är emot varandra. Så det är otroligt tråkigt att inte kunna spela men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt. Jag kommer sakna publiken, Oscarsteatern, hela det kreativa teamet och den fantastiska ensemblen. Men jag kommer ju tillbaka i november och tills dess är jag tacksam att Björn tar över och önskar honom lycka till, säger Morgan i ett pressmeddelande.

Måste opereras

Han mår under omständigheterna bra. Men har fått diagnosen hydronefros, förstorad njure, som måste opereras.

Björn Kjellman – rutinerad skådespelare som har sjungit både i musikaler och i Melodifestivalen – tar över rollen tills vidare.

– Att få medverka i en svensk originalproduktion, som baseras på en Oscars-nominerad filmsuccé, är naturligtvis hedrande. Det ska bli spännande att hoppa in, även om det är med kort varsel. Men tråkigt för Morgan som jag förstås önskar krya på sig, säger Björn i pressmeddelandet.

Musikalen har premiär 13 september. I de ledande rollerna återfinns Philip Jalmelid (Michael Nyqvist i filmen), Tuva B Larsen (Frida Hallgren), Anders Ekborg (Niklas Falk), Christopher Wollter (Per Morberg), Sara Jangfeldt (Ingela Olsson) och Malena Ernman (Helen Sjöholm).

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE