Margaux Dietz utsattes för sexuellt övergrepp

Av: Nils Lolk

Publicerad:
Uppdaterad:

Influencern Margaux Dietz förträngde att hon blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp.

Nu berättar hon om när hon insåg vad hon faktiskt varit med om.

– Det har varit som ett långt terapisamtal med mig själv, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Hon förträngde och förminskade länge det hon utsatts för.

I Aftonbladet Morgon berättar nu influencern och nyblivna författaren, Margaux Dietz, 29, att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp. Det insåg hon när hon skrev sina bok ”Your best life”.

– Det har varit som ett långt terapisamtal med mig själv. Vi gick igenom hela mitt liv i princip. När vi väl kom in på den här händelsen som jag hade förtryckt, eller förnekat så kom det till mig att ”det här var jag faktiskt med om”. Jag accepterade det för mig själv för första gången, så det kändes väldigt konstigt och det var väldigt jobbigt, säger hon.

Som influencer är det inget konstigt för henne att dela med sig av det som händer i hennes liv till sina följare. Det kan till och med göra att allt känns lättare.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Margaux Dietz.

Tänkte att det inte räknades

– Jag är ju ganska van nu efter typ fyra och ett halvt år som influencer att dela med mig av mycket. Ofta när jag märker att det inte kan skada mig att berätta om, utan snarare hjälpa andra. Så känns det faktiskt bättre.

Under MeToo-hösten berättade kvinnor världen över om de övergrepp de utsatts för. Inte ens under den tiden, då det var som mest uppmärksammat, kunde hon acceptera det hon utsatts för.

– Nu har ju hela MeToo-rörelsen varit, och den är igång fortfarande. Ändå hade jag inte accepterat vad jag hade varit med om. Fortfarande, ju fler kvinnor som berättar vad de har varit med om, desto bättre för alla andra. Jag tänkte att det här var en så liten grej jämfört med vad andra har varit med om. Så det här räknas inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE