Därför känner du igen Idol-semifinalisten

Berättar om skådespelarkarriären och kärleken till sin mamma

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:

NÖJE

I dag är Dao Molander Di Ponziano känd från ”Idol”.

Men semifinalisten har synts i rutan tidigare – då som barnskådespelare i bland annat ”Sune på bilsemester”.

– Det är askul att folk känner igen mig och och vet vem jag är, säger hon.

Dao Molander Di Ponziano, 18, tog sig vidare från kvartsfinalen i ”Idol” efter att hon sjöng låten ”I have nothing” till sin mamma. Det är även från underhållningsprogrammet hon är mest känd ifrån. Men om hon känns bekant från ett annat sammanhang så är det för att Da har synts i tv-rutan förut.

– Jag var med i ”Sune på bilsemester”. Det var ascoolt. Vi åkte till Tyrolen i Italien och spelade in i typ sex veckor. Det var cool miljö mitt i bergen, säger hon.

1 av 3 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Inspelningen av "Sune på bilsemester". "Sune" spelas av William Ringström och "Nicole" spelas av Dao Molander di Ponziano

Chockad över bilden

När Nöjesbladet träffar den nyblivne semifinalisten får hon se en bild från inspelningen av ”Sune på bilsemester”.

– Nej?! Vart har du fått det där bilden ifrån? Usch.

I filmen spelade Dao karaktärerna Nora och unga Nicole. Sune, som spelas av William Ringström, 19, blir lite förtjust i henne under filmen de kysser varandra. Men hon har även medverkat i filmen "LasseMajas detektivbyrå - Stella Nostra" som släpptes 2015. Där spelade hon rollen som Focaccia Panini.

”Askul att folk känner igen mig”

Daos mamma, Mari Molander, har ett speciellt minne från den inspelningen.

– Jag kommer ihåg när du ringde hem till mig och säger jätteglad: ”Mamma, mamma det var bara 21 omtagningar första dagen” säger hon.

Tror du att din skådespelarkarriär har hjälp dig att komma långt i tävlingen?

– Nej inte riktigt. Jag tror att människor har lite vett än att bara kategorisera mig som en skådespelare från Sune. Som artist och offentlig person är det viktigt att nå ut med sitt budskap för att få en röst. Men det är askul att folk känner igen mig och vet vem jag är, säger Dao.

”Har världens bästa mamma”

I kvartsfinalen var temat kärlek. Daos framträdande hyllades och efter att semifinalplatsen var säkrad berättade Dao om sin mammas betydelse.

– Jag har haft psykisk ohälsa och jag låste in mig under en väldigt lång tid. Jag och min mamma kände inte varandra så bra innan det för det var så mycket som hände i våra liv, säger hon.

I dag är relationen bättre mellan Dao och mamma Mari.

– När jag började må dåligt fick vi bättre kontakt med varandra, vi började ta tag i saker helt plötsligt. Jag isolerade mig själv och då fanns hon där och stöttade mig. Hon höll i min hand och sa att allt kommer blir bra. Hon slutade jobba och stannade med mig hemma, jag har världens bästa mamma, säger Dao och ler brett.

”Vi hittade plats”

Resan har dock inte varit spikrak.

– Det är för jävliga år som tar. Dao har tre syskon och alla ska ha sin plats. Och det finns inte alltid plats, säger Mari Molander.

– Men vi hittade plats, säger Dao.

Publicerad:

LÄS VIDARE