Josefin Nilssons ex-pojkvän om misshandelsdomen

”Det går inte till så i svensk rättvisa”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Josefin Nilsson misshandlades både psykiskt och fysiskt av sin dåvarande pojkvän under 90-talet.

Tingsrätten dömde mannen till tre månaders fängelse för misshandel – ett straff som sedan sänktes av hovrätten till villkorlig dom.

Nu har han själv uttalat sig i Expressen.

– Men det här är gamla grejer och det är redan dömt i det här, säger han.

I den nya SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” berättar vänner och kollegor om hur Josefin Nilsson blev misshandlad både psykiskt och fysiskt av sin dåvarande pojkvän under 90-talet.

Ex-pojkvännen dömdes i tingsrätten till tre månaders fängelse för misshandel, olaga hot och överträdelse av besöksförbud.

Han fick senare straffet sänkt till en villkorlig dom av hovrätten.

Nu har han själv uttalat sig om situationen i Expressen och säger att det är en gammal historia som han redan fått ta konsekvenserna för.

– Det är ju som att gå till vilken kriminell som helst och säga att nu ska man gå igenom det igen. Det går inte till så i svensk rättvisa, säger han och fortsätter:

– Ni vill skriva om detta men det är sådant som folk egentligen inte bryr sig om. Nu finns det en hel kvinnoorganisation som kan tänka sig bli upprörda av det här. Men det här är gamla grejer och det är redan dömt i det här. Det finns ingen rättegång eller någon som skulle ta upp det här. Människan är dessutom död och kan inte höras.

Under lördagen hölls en manifestation i centrala Stockholm, där hundratals personer närvarade och tände ett ljus för Josefin Nilsson och protesterade mot mäns våld mot kvinnor.

Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” finns att se på SVT Play.

Josefin Nilsson.
Foto: HENRIK RADHE
Josefin Nilsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE