Kikki Danielssons oro inför ”Så mycket bättre”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

GOTLAND. Kikki Danielsson, 65, har en oro inför inspelningarna av ”Så mycket bättre”.

Den folkkära artisten är rädd att tappa text – och måste plugga på in i det sista.

– Jag har lite svårt för sånt, säger hon.

Kikki Danielsson ska tolka sex andra artisters låtar i årets säsong av ”Så mycket bättre”. Och hon har fått kämpa extra mycket delar av förberedelserna.

Nyss landad på Gotland är den rutinerade sångerskan är nämligen orolig över att glömma bort låttexterna under sina framträdanden.

– Det här med att komma ihåg texterna, jag har lite svårt för sånt. Men man får plugga på under lediga stunder, om vi får några. Det kan väl inte bli mer än en låt per dag och det borde man kunna lusplugga, säger hon.

Textmemorering har alltid varit klurigt för Kikki Danielsson, och problemet har blivit större på senare år.

– Ja, det har blivit lite värre med åren. Men man vill inte stå med nån textlapp, då får man hellre sjunga fel. Det är så fult.

”Nu börjar äventyret”

Bortsett från textoron ser sångerskan fram emot inspelningarna, som drar igång under lördagen, med stor glädje.

– Nu är vi igång, nu börjat äventyret. Äntligen. Jag tror det kommer bli vansinnigt kul. Jag ska se till att jag har kul i alla fall!

Kikki Danielsson har tidigare berättat att hon var inbokad redan till den första säsongen av ”Så mycket bättre”, men plockades bort när Lill-babs tackade ja. Efteråt har hon kritiserat produktionen för att de hanterade situationen osnyggt.

När hon åtta säsonger senare fick frågan på nytt fanns det trots bakgrunden ingen tvekan.

– Den här gången funderade jag ingenting, munnen ja sa innan huvudet avar med. Det är ju en ära. Man har kanske chans att berätta något som ingen visste. Lära ut något av min långa resa, säger hon.

”Har ju hänt olyckor”

Känns det lite som en revansch?

– Revansch vet jag inte. Jag har ju förstått att det inte är en lätt sak att välja ut en grupp, hur gruppen fungerar vet man ju inte...man vet inte om någon är aggressiv eller slåss, men det har väl aldrig hänt vad jag vet. Jag tror att det här kan bli ett jätteroligt gäng.

De senaste åren har Kikki Danielsson pratat öppet om sina problem med reumatism och panikångest.

Hur mår du i dag?

– Jättebra. Och speciellt nu. Jag har aldrig gjort något liknande program. Det är lite som ett kollo för vuxna.

Men en kolloliknande aktivitet hoppas hon på att slippa.

– Jag hoppas att det inte blir något atletiskt där man ska hoppa och springa. Jag är inte bra på det. Då får de hitta på något annat åt mig. Det har ju hänt olyckor med Lill-Babs och Carola och de har ju inga problem vad jag vet. Jag har ju dåliga knän. Men jag ska stå bredbent.

Publicerad:

LÄS VIDARE