Här skriver Johanna Ojala tv-historia

Av: Felicia Nordlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Vinner Kristall för ”Årets sportprofil”

Hon är första kvinnan någonsin att utses till ”Årets sportprofil” under Kristallen.

SVT:s Johanna Ojala röstades fram av svenska folket.

– Aldrig tidigare har fyra kvinnor varit nominerade och aldrig tidigare har en kvinna vunnit, men det gör vi nu, säger Johanna Ojala i sitt tacktal.

Svenska folket har sagt sitt och det blev Johanna Ojala som skrev historia under kvällens Kristallengala. Som första kvinna någonsin vann SVT:s "Vinterstudio"-expert pris som ”Årets sportprofil”.

– Jag är stolt och tacksam. Det här var en tävling som jag inte kunde påverka själv, det var lite jobbigt när man har en sådan stark tävlingsinstinkt som jag har, säger Johanna Ojalla när Nöjesbladet träffar henne efter hon tagit emot sitt pris.

Det var Anna Brolin, Frida Nordstrand, Karin Frick och Johanna Ojala som tillsamman utgjorde den unika kvartett som var nominerade till priset. Det var dessutom Ann-Britt Ryd Pettersson, Sveriges första kvinnliga reporter och programledare på sportredaktionen, som lämnade över priset till Ojala.

– Aldrig tidigare har fyra kvinnor varit nominerade och aldrig tidigare har en kvinna vunnit, men det gör vi nu, säger Johanna Ojala när hon gick upp på scenen för att ta emot sitt pris.

Publicerad: