Ingen 40-årskris för Anitha Clemence: ”Jag vill försöka skaffa barn”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Tidigare i veckan gick namnbytet igenom och Anitha Schulman blev Anitha Clemence.

Nu berättar hon om kvalen och framtidsplanerna med nya kärleken.

– Ska jag skaffa fler barn eller inte? Om jag svarar ”nej” på den frågan så vet jag ju att min och Joels relation blir tidsbestämd, säger hon till Nöjesbladet.

Efter skilsmässan från Calle Schulman i slutet av 2016 har turerna kring namnbytet varit många för influencern och entreprenören Anitha Clemence, och det har varit en segdragen process.

Så sent som 9 augusti gick namnbytet igenom och Schulman byttes mot Clemence. Ett namn som är här för att stanna, även om hon knyter hymens band med nya sambon och pojkvännen Joel Nyström.

– Om vi gifter oss så kommer jag heta Clemence Nyström. Jag kommer aldrig mer byta namn helt. Men jag vill understryka att det inte är något giftermål på gång just nu, det ligger nog rätt långt fram i tiden. Vi får leverera en bebis först och se att det funkar mellan oss, säger hon.

”Vet inte om det går”

Anitha Clemence, som fyllde 40 år nu i sommar, lämnar dörren öppen för fler barn tillsammans med den 11 år yngre sambon.

– Jag känner en liten stress över detta och det är en pågående diskussion här hemma. Jag har ju fått mina barn och hittat en väldigt bra balans i livet med varannan vecka liv och är väldigt tillfreds med det, säger hon och fortsätter:

– Men jag har haft väldiga kval inom mig. Ska jag skaffa fler barn eller inte? Om jag svarar ”nej” på den frågan så vet jag ju att min och Joels relation blir tidsbestämd.

Något hände dock på familjesemestern som hon, pojkvännen och hennes båda barn Penny och Tom Allan var på nu i sommar.

– Vi var borta närmare två veckor och då kände jag att allt vände, att det är ju så här det ska vara. Att vakna upp varje dag och ha en familj på det här sättet. Så jag kanske har haft min smekmånad med den här livsstilen?

Anitha Clemence menar på att det är en komplex diskussion som hela tiden pågår inne i hennes huvud.

– Absolut att jag vill försöka skaffa barn, men sen vet man ju inte om det går. Då är problemet helt annat. Men då har vi i alla fall försökt. Jag kommer aldrig kunna vägra Joel ett barn. Men då ligger beslutet hon honom snarare än hos mig på något sätt, säger hon.

”Så jäkla gött att vara 40”

Möjligheterna till fler barn är till viss del kopplad till ålder, men det finns ändå ingen ålderskris i sikte.

– Nej, det är så jäkla gött att vara 40 måste jag säga. När jag var 28 hade jag en sån jäkla existentiell kris. Jag hade ingen karriär, alldeles för mycket uteliv, trassliga relationer och det mesta var upp och ner, säger hon och fortsätter:

– Det blev en krasch till slut. Men så här i efterhand kan jag se att det bara var på gott. Jag fick ta tag i mig själv och min situation och det gav mig kraft att våga fylla 30 och tog mig från 30 till 40 med helt ny kraft.

Anitha Clemence och pojkvännen Joel är nyblivna sambos i en mångmiljonlägenhet på Gärdet i Stockolm, de sociala medierna blomstrar och hennes podcast ligger ständigt högt på topplistan.

– Jag är precis där jag vill vara i livet. Finns inget att ha ångest över. Det enda som skaver är väl om det går att få ett barn till eller inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE