Andreas Lundstedts försvar om valet av danspartner: ”Aldrig varit aktuellt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Dansaren Tobias Karlsson ville gärna dansa med artisten Andreas Lundstedt i det första samkönade dansparet i ”Let’s dance” – men så blev det inte.

Nu säger Andreas Lundstedt att det var TV4 som föreslog vilken danspartner han skulle ha.

– Det har aldrig varit aktuellt för mig att dansa med Tobias Karlsson, säger han.

Proffsdansaren Tobias Karlsson uttryckte sin besvikelse över att inte få dansa i det första samkönade paret i ”Let’s dance” efter att ha kämpat för det i flera år.

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, sa han då till Aftonbladet.

”Aldrig aktuellt”

Men Andreas Lundstedt, 47, säger att det aldrig har varit på tal om att han skulle dansa med Tobias Karlsson istället för med Tobias Bader, som han nu ska dansa med.

– Det har aldrig varit aktuellt för mig att dansa med Tobias Karlsson. TV4 föreslog Tobias Bader och jag sa ja. Så för mig har det aldrig varit aktuellt med honom, säger han.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader dansar ihop i ”Let’s dance” 2020.
Foto: CAROLINA BYRMO
Andreas Lundstedt och Tobias Bader dansar ihop i ”Let’s dance” 2020.

”Tar det som en komplimang”

Samtidigt har många på sociala medier kommenterat att Andreas Lundstedt redan kan dansa. Enligt programmets regler får deltagarna ha danserfarenhet sedan tidigare, så länge de aldrig har tävlat i tiodans.

Något som Andreas Lundstedt aldrig har gjort.

– Jag är självlärd och tar det som en komplimang när folk säger att jag kan dansa. Jag har inte gått en dansutbildning. Men jag har dansat i Alcazar och jag älskar att dansa, jag har dansat sedan jag var fem år. Men jag har aldrig tagit dansklasser och det här är något helt annat, det är helt nytt. Det är byggt på teknik.

”Let’s dance” har premiär den 20 mars klockan 20.00 i TV4.

Foto: CAROLINA BYRMO
Andreas och Tobias.
Publicerad:

LÄS VIDARE