Magnus Carlson i tårar efter Wadlings sång

Av: Linn Elmervik, Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Bryter ihop efter avlidna vännens låtval

1 av 3

Wadling hann spela in en tolkning av Weeping Willows låt ”Broken promise land” innan han dog.

När Magnus Carlson hör låten i lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” bryter han ihop.

– Men det var fint att gråta, för man blir tömd, säger han till Nöjesbladet.

I andra avsnittet av ”Så mycket bättre” är det Magnus Carlsons dag. Plötsligt plingar Tommy Nilsson i sitt glas och meddelar att artisterna ska få höra en låttolkning av Freddie Wadling som avled strax innan programmet skulle börja spelas in.

Wadling hade valt att tolka låten ”Broken promise land” och hunnit spela in den.

– Det är ju Weeping Willows nationalsång kan man säga. Vi avslutar alla våra konserter med den. Det är vår absolut största låt tycker jag och det är den låten jag har sjungit allra flest gånger i mitt liv och tröttnar aldrig på att göra det, säger Magnus Carlson till Nöjesbladet.

”Viktigt att gråta”

Bandet hade hunnit repetera låten med Wadling en gång innan han dog. När tonerna ljuder över matbordet bryter Magnus Carlson ihop. Tårarna rinner samtidigt som artistkollegan Josefine ”Little Jinder” Jinder håller honom i handen.

– Det var en riktig jävla bergochdalbana. Men det var hela den dagen. Men det var fint att gråta, för man blir tömd. Det är viktigt att gråta.

Magnus Carlson tycker att Wadlings tolkning liknade Roy Orbison i musiken, berättar han.
– Och Freddie visste att jag älskar Roy Orbison. Vi delade det intresset tillsammans och så hade han gjort min låt i en sådan version. Jag tror han hade tänkt det som en present till mig för att jag skulle gilla den. Därför känns det extra fint.

”Är sorgligt”

Han kommenterar också att han tänkt på ett liknande vis med sin tolkning av Wadlings musik.

– När han och jag tolkade varandra gjorde vi det som en grej mellan honom och mig, har jag märkt nu. Vi hade tänkt likadant. Det skulle bli ganska intimt mellan honom och mig, så det är otroligt sorgligt att han inte kunde vara med.

Magnus Carlson har sett avsnittet i förväg och valde att titta på det tillsammans med sin familj.
– Jag har en tvååring och en åttaåring. Åttaåringen fick ju se farmor och farfar, så det blev väldig starkt, men då fick vi tillfälle att prata om det och jag fick förklara varför jag grät och att det inte var för att nån var taskig mot mig utan för att man älskar. Det var kärlekstårar. Så det var ganska fint. Det blir lite terapi det här, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE