Mejla

Sylvia Balac

”RuPaul’s drag race” – den enda självhjälp du behöver

Publicerad:
Uppdaterad:
RuPaul är som en tuff men kärleksfull mamma till deltagarna i ”RuPaul’s drag race”.
Foto: LOGO TV
RuPaul är som en tuff men kärleksfull mamma till deltagarna i ”RuPaul’s drag race”.

Släng dina självhjälpsböcker och modetidningar.

Det enda du behöver för att få bättre självkänsla och fashionabla tips är ”RuPaul’s drag race”.

På sistone har jag börjat sträcka på mig mer. Jag tenderar att välja de mer extravaganta plaggen i garderoben, även till vardags. Och vid flera tillfällen har jag kommit på mig själv med att spana in killar i tunnelbanan och fundera på vilka som skulle passa i drag och inte.

Anledningen är att jag nyss har plöjt fem säsonger av ”RuPaul’s drag race” på Netflix.

Denna beroendeframkallande juvel i reality-kronan slår konkurrenter som ”Top model” och ”Project runway” rejält på fingrarna.

Bli snygg på bild ELLER sy läckra plagg? Tsk, RuPauls gäng måste göra bådadera, OCH dessutom vara komiker, skådespelare, sångare och dansare.

Programmet innehåller visserligen genrens ogenerade produktplaceringar, klichéer och uppenbart fejkade inslag. Men det döljer inte showens stora, bultande hjärta.

Många av deltagarna har mobbats, misshandlats eller övergetts för att de är gay och funnit en fristad och passion i dragshowvärlden.

Och även om bitchighet är en dygd och tävlingarna handlar om att ta för sig så poängterar programledaren, dragsuperstjärnan RuPaul, ständigt att sårbarhet och systerskap är det som kommer att göra deltagarna till ännu bättre dragqueens.

En bra uppmaning inte bara till Latrice Royale och Roxxxy Andrews, utan till hela mänskligheten.

Men framförallt handlar programmet om att inte ta sig själv på för stort allvar, och, det mest slitna och sannaste självhjälpsrådet av alla: att älska sig själv.

För att avsluta med ett av RuPauls många slagord: Om du inte kan älska dig själv, hur fan ska du då kunna älska någon annan?

För tips på drama i stället för reality, bläddra till sidan 15 där Karolina Fjellborg har valt ut sommarens bästa serier.

Av: Sylvia Balac

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN