”Jag ser mest fram emot att bygga saker”

Kändisarnas glädjetips i coronatider: Måns Zelmerlöw

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

▪▪ Världen håller andan och tummarna i karantän och med säkerhetsavstånd.

▪▪ Då rycker kändisarna ut med sina bästa tips för att hålla ett leende på läpparna och näsan över ytan.

▪▪ I dag: Måns Zelmerlöw, 33, artist, Surrey, Storbritannien.

Vad gör du just nu?

– Jag har sakta kommit in i karantänslunken. Det tog ju en vecka eller så innan man fattade att hela världen faktiskt står stilla. Det har blivit rätt mycket företagsgig som avbokats i april och maj, men än så länge ligger sommarturnén kvar och eventuella andra hemliga projekt som jag ska göra innan dess. Det var tanken från början att jag skulle ha en rätt så lugn vår som tur är.

Vad gör dig glad just nu?

– Att våren har kommit gör mig väldigt glad, vi hade 20 grader här igår och lekte i trädgården och satte på vattenspridaren så barnen kunde springa omkring i den. Det som också gör mig glad är att jag springer mer än nånsin, så hälsomässigt har det här varit kanon. Förutom det obligatoriska vinglaset på kvällen, det tror jag många känner igen sig i att det kommer fram oftare än tidigare

Måns Zelmerlöw
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Måns Zelmerlöw

Vad ser du fram emot?

– Just nu ser jag mest fram emot att bygga saker. Jag byggde en säng till Albert (sonen, reds anm) och sen byggde jag en hundmatningsstation som invigdes igår. Nu ska jag börja med Archies (hustrun Ciaras son, reds anm) säng. Han ska få en loftsäng med en rutschkana och lite sånt. Sen vill jag bygga två stycken trädäck tänkte jag.

Vad är ditt bästa tips i den här speciella tiden?

– Att planera sina dagar, så det blir lite effektiv tid. Om man avsätter tid så hinner man med de projekt man tänkt sig och även att leka med sina barn. Sen har det blivit väldigt många Skype-middagar, som är väldigt trevligt. Att laga till samma middag på varsitt håll och sätta sig på samma sida av bordet med en datorskärm framför sig, så korkar man upp en flaska vin med ett annat kompispar.

Är det viktigt just att laga samma mat?

– Inte jätteviktigt, men det blir väldigt trevligt, en helt annan samhörighet än om man sitter och äter nåt helt annat.


Fler glädjetips från kändisarna hittar du här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN