Oldsbergs operation stoppad: ”Det är inte så jävla roligt”

Tvingas skjuta upp ingreppet i Belgien efter olyckan

Publicerad:

NÖJE

För några veckor sedan föll Ingvar Oldsberg i hemmet varpå ett ledband gick av.

Nu tvingas han skjuta upp den efterlängtade höftoperationen i Belgien.

– Det är inte så jävla roligt, säger han till Aftonbladet.

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg, 74, har haft svåra ryggsmärtor på grund av diskbråck och en förskjutning och har inte kunnat gå längre sträckor än 10-15 meter.

Han lider dessutom av artros i båda höfterna. Höger höft är så pass dålig att Oldsberg planerade att operera den i Belgien nu i augusti. I juli föll han dessutom så illa i hemmet att han slet av ledbandet i höger hand.

– Jag satt på en stol och så skulle jag gå upp från den stolen, och i och med att det är högerhöften som jag ska operera så bar den inte riktigt, så jag kände att jag tappade balansen lite och tog sedan emot mig med handen i golvet. Två dagar senare upptäckte jag att den var svullen och beslutade mig för att åka till akuten, förklarade Ingvar Oldsberg för Aftonbladet för några veckor sedan.

Stoppas av trasiga ledbandet

Nu tvingas han att ställa in den planerade operationen på grund av det trasiga ledbandet.

– Jag har varit gipsad i tre veckor och fått en skena så jag kan inte åka ned den 20 augusti beroende på att jag måste kunna sköta vardagliga bestyr som att knyta skorna och knäppa skjortan. Det är synd, nu är tidpunkten för operationen flyttad till den 8 oktober. Det är lika bra så det här hinner läka. Men jag har fortfarande svårt att gå och så tillkommer detta med gipset och högerhanden.

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Ingvar Oldsberg med ledbandsskada.

Oldsberg är besviken på att den efterlängtade operationen nu skjuts upp.

– Så är det, det blir en fördröjning och det är inte så jävla roligt, men det får man leva med. Det är lite onödigt. Men å andra sidan kan man konstatera att det kom nu när jag inte kan stödja mig och högerhöften vek sig, det var logiskt.

Kvar på sjukhus i en vecka

Efter operationen i oktober väntar en dryg vecka på sjukhuset i Gent i Belgien.

– Dagen före ska de ta prover, sedan blir det operation, efter det två nätter på sjukhuset och sedan fyra på ett närliggande hotell dit det kommer träningsmänniskor varje dag.

Oldsberg har tidigare berättat att läkarna i Sverige som han varit i kontakt med inte velat operera honom och hävdat att det är på grund av hans pacemaker. De har även hintat om att de inte vågar operera honom på grund av at han är just Ingvar Oldsberg och att de är rädda för komplikationer och att han ska dö. Något han fnyser åt.

– Det går ju att skriva att jag är bitter, besviken och irriterad över att stödet från svensk sjukvård inte finns, för att de inte kan göra operationerna för att jag har pacemaker, det gör mig förbannad. Det är ett underbetyg åt hur vi håller på i det här landet. Att då tvingas betala det själv för att det inte finns stöd från någon myndighet är dåligt.

Får hjälp med ryggen i Sverige

Efter Aftonbladets artiklar om Ingvar Oldsbergs problem så har en möjlighet nu dykt upp.

– Jajamensan! De ringde, vilket var väldigt trevligt, från ryggkliniken i Strängnäs. Jag har haft kontakt med dem igen så efter Belgien så får jag ta det i Strängnäs.

Då är planen att du opererar höften i oktober i Belgien och sedan blir det Strängnäs när höften läkt?

– Så blir det. Det är fantastiskt och jag har en plan. Då hinner jag få till det innan OS i Tokyo nästa sommar så jag slipper dra tillbaka min anmälan där, säger Oldsberg och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE