Sussie Eriksson om kroppsförändringen: ”Är bästa träningen”

Har rasat i vikt under ”Let’s dance”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Den stenhårda ”Let’s dance”-träningen har inte bara resulterat i höga jurypoäng utan även en ny kropp.

Sussie Eriksson känner sig starkare än någonsin och har dessutom rasat i vikt.

– Jag säger bara det. Dansträningen är den bästa träningen.

Skådespelerskan Sussie Eriksson, 57, är en av många kändisar som kämpar om den åtråvärda glasskon i årets omgång av ”Let’s dance”. När Aftonbladet träffar Sussie Eriksson på Vasateatern i Stockholm inför konserten KaranTon brister hon ut i ett stort leende när ”Let’s dance” kommer på tal.

– Det går jättebra och det är otroligt roligt. Nu använder jag en gammal klyscha, men det är verkligen ett superhårt jobb och jag tillbringar väldigt, väldigt många timmar med Calle (Sterner, reds anm) i dansstudion. Men jag njuter för fulla muggar och kan nästan beskriva det som att vara nykär, det är så mycket adrenalin och endorfiner i kroppen.

Sussie Eriksson tränar mellan tre och sex timmar per pass.
Foto: TT, SHIMODA MEDIA
Sussie Eriksson tränar mellan tre och sex timmar per pass.

”Man blir så otroligt stark”

Genom åren har många som tävlat i ”Let’s dance” vittnat om den stora kroppsförändringen som sker till följd av den stenhårda träningen. Sussie Eriksson hymlar inte med att hon liksom så många andra har gjort en stor fysisk resa.

– Jag säger bara det. Dansträningen är den bästa träningen. Man blir så otroligt stark och även rörligheten påverkas, det är en fantastisk allround-träning för hela kroppen.

Det ser ut som du snudd på har rasat i vikt?

– Rasat… Men jo, absolut! Jag har förlorat kilon, det har jag verkligen gjort. Men jag är däremot en sådan person som undviker vågen utan känner mer efter på kläderna och hur de sitter.

”Äter mer mat nu”

Sussie Eriksson skrattar när vi påtalar att det måste kännas trevligt att kunna äta precis det man är sugen på med tanke på att man säkerligen dansar bort allt och mer därtill.

– Det är exakt så! Jag äter mer mat nu än vad jag brukar göra. Man behöver verkligen energin och Calle tjatar på mig och frågar om jag äter ordentligt. Men det gör jag verkligen. Det är en mycket bra kombination. Men vi tränar jättemycket, det kan bli mellan tre och sex timmar per gång.

Publicerad:

LÄS VIDARE